Cookie control
Dissabte, 24 d'Agost de 2019

Els usuaris posen un notable al servei de bus de Reus

Es valora positivament la conservació i neteja dels vehicles i la imatge dels xofers

17 de Març de 2015, per Redacció
  • Autobús urbà circulant pel raval de Jesús

    Reusdigital.cat

L'enquesta entre els usuaris de Reus Transport de l'any 2014 torna a qualificar el servei amb un notable: un 7,41 de puntuació mitjana en una escala de 0 a 10. Tots els aspectes obtenen notes al voltant del 7 i els més valorats són els referents a la informació, la conservació i neteja dels vehicles i la imatge dels xofers. La consulta també apunta un canvi de perfil del viatger: baixa l'edat mitjana fins als 47 anys, la majoria són persones actives i augmenta un 6% la freqüència d'ús del transport públic, més de la meitat dels enquestats fan servir l'autobús cada dia.

Aquestes dades provenen de la consulta de satisfacció elaborada a partir d'una mostra de 700 clients la tardor de 2014. La nota mitjana és un any més de notable amb un 7,41 –mig punt inferior a la valoració de 2013, amb un 8 de mitjana. La darrera mostra també fa visible un canvi de perfil: l'edat mitjana dels usuaris passa de 53 a 47 anys i creix el tram d'usuaris que tenen entre 20 i 39 anys; les persones actives també augmenten i les dones continuen sent majoritàries, amb un 80% del total d'enquestats.

La imatge dels xofers i la neteja, el més valorat

Els aspectes més ben valorats per part dels usuaris són la ubicació de les parades, els recorreguts de les línies, els horaris, la freqüència de pas i l'estat de conservació de les parades. L'apartat que analitza els aspectes relacionats amb el funcionament és on es troben les notes més altes; amb 8,8 per a la imatge dels xofers –un 67% dels enquestats la valora amb un excel·lent– i un 8,1 per a la neteja dels autobusos. També obtenen bona nota la conservació, la comoditat i al seguretat dels autobusos.

Per últim, els aspectes que tenen a veure amb la comunicació i la informació, es mantenen o milloren les bones puntuacions obtingudes els darrers anys, amb els cartells electrònics amb informació real del temps d'arribada del bus al capdavant, gairebé un 60% dels usuaris els hi atorga una puntuació entre 9 i 10. Ara la xarxa de Reus Transport ja compta amb 32 parades equipades amb aquest sistema. 

Més de 2,3 milions de passatgers el 2014

Les dades corresponents a l’exercici 2014 consoliden el volum de passatgers de transport urbà per sobre dels 2,3 milions l'any: Reus Transport va tenir durant 2014 2.317.794 usuaris, un 1,6% més que l’any anterior, quan la xifra total es va quedar en 2.281.915 viatgers. Aquest increment és deu a la reordenació de les línies i al creixement de la línia 60, que dóna servei al nou Hospital: augmenta un 11,5% i va acabar l'any amb 267.308 usuaris.

La línia amb més volum de passatgers va ser un exercici més la L20, que travessa la ciutat des del barri Immaculada a Sant Josep Obrer i l'Hospital, amb més de 970.000 usuaris, el que significa un 42% del total. El binomi L10 i L11, que uneix el barri Montserrat amb el Barri Gaudí i l'Hospital, es consolida com la segona línia amb més demanda amb 848.718 usuaris, un 36% del total.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges