Els usuaris posen un notable al servei de bus de Reus

Es valora positivament la conservació i neteja dels vehicles i la imatge dels xofers

17 de Març de 2015, per Redacció

  • Autobús urbà circulant pel raval de Jesús

    Reusdigital.cat

L'enquesta entre els usuaris de Reus Transport de l'any 2014 torna a qualificar el servei amb un notable: un 7,41 de puntuació mitjana en una escala de 0 a 10. Tots els aspectes obtenen notes al voltant del 7 i els més valorats són els referents a la informació, la conservació i neteja dels vehicles i la imatge dels xofers. La consulta també apunta un canvi de perfil del viatger: baixa l'edat mitjana fins als 47 anys, la majoria són persones actives i augmenta un 6% la freqüència d'ús del transport públic, més de la meitat dels enquestats fan servir l'autobús cada dia.

Aquestes dades provenen de la consulta de satisfacció elaborada a partir d'una mostra de 700 clients la tardor de 2014. La nota mitjana és un any més de notable amb un 7,41 –mig punt inferior a la valoració de 2013, amb un 8 de mitjana. La darrera mostra també fa visible un canvi de perfil: l'edat mitjana dels usuaris passa de 53 a 47 anys i creix el tram d'usuaris que tenen entre 20 i 39 anys; les persones actives també augmenten i les dones continuen sent majoritàries, amb un 80% del total d'enquestats.

La imatge dels xofers i la neteja, el més valorat

Els aspectes més ben valorats per part dels usuaris són la ubicació de les parades, els recorreguts de les línies, els horaris, la freqüència de pas i l'estat de conservació de les parades. L'apartat que analitza els aspectes relacionats amb el funcionament és on es troben les notes més altes; amb 8,8 per a la imatge dels xofers –un 67% dels enquestats la valora amb un excel·lent– i un 8,1 per a la neteja dels autobusos. També obtenen bona nota la conservació, la comoditat i al seguretat dels autobusos.

Per últim, els aspectes que tenen a veure amb la comunicació i la informació, es mantenen o milloren les bones puntuacions obtingudes els darrers anys, amb els cartells electrònics amb informació real del temps d'arribada del bus al capdavant, gairebé un 60% dels usuaris els hi atorga una puntuació entre 9 i 10. Ara la xarxa de Reus Transport ja compta amb 32 parades equipades amb aquest sistema. 

Més de 2,3 milions de passatgers el 2014

Les dades corresponents a l’exercici 2014 consoliden el volum de passatgers de transport urbà per sobre dels 2,3 milions l'any: Reus Transport va tenir durant 2014 2.317.794 usuaris, un 1,6% més que l’any anterior, quan la xifra total es va quedar en 2.281.915 viatgers. Aquest increment és deu a la reordenació de les línies i al creixement de la línia 60, que dóna servei al nou Hospital: augmenta un 11,5% i va acabar l'any amb 267.308 usuaris.

La línia amb més volum de passatgers va ser un exercici més la L20, que travessa la ciutat des del barri Immaculada a Sant Josep Obrer i l'Hospital, amb més de 970.000 usuaris, el que significa un 42% del total. El binomi L10 i L11, que uneix el barri Montserrat amb el Barri Gaudí i l'Hospital, es consolida com la segona línia amb més demanda amb 848.718 usuaris, un 36% del total.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.