Els ususaris del Grup Pere Mata elaboren productes artesanals de Sant Jordi per lluitar contra l'estigma

L'objectiu és visibilitzar i normalitzar la discapacitat i la malaltia mental

20 d'Abril de 2017, per Redacció

  • Imatge d'algunes de les roses elaborades amb motiu de Sant Jordi

    Cedida

Els centres Villablanca, Bellisens i Marinada, del Grup Pere Mata, han realitzat tallers d'artesania per crear punts de llibre, clauers, torretes decorades, sabons i d'altres productes, per vendre'ls durant la festa de Sant Jordi a la plaça del Mercadal. L'objectiu és donar a conèixer la tasca que es realitza en aquests centres per visibilitzar i normalitzar la discapacitat i la malaltia mental, a més de lluitar contra l'estigma.

En total, participaran més de 100 persones, entre usuaris i professionals. En el cas de la residència de Bellvitge, la parada s'organitza amb la col·laboració de l'Associació de Pares i Mares dels usuaris. A més, l'Associació Amics de la Sardana de Cambrils farà un curs de sardanes als usuaris de Villablanca durant la festa que es realitzarà al centre per celebrar Sant Jordi. L'entitat ja fa un temps que col·labora amb voluntaris de l'associació en activitats d'ensenyament als usuaris, com ara fent un curs de balls en línia.

Per una altra banda, des de l'Hospital de Dia de Salut Mental per adults de l'Hopital Universitari (HU) Institut Pere Mata a Tarragona, es col·labora amb l'Associació Km0 i amb La Muralla. D'aquesta manera, usuaris de l'Hospital de Dia han realitzat un taller de confecció de roses amb membres de les dues entitats. Es busca també incidir en la importància de millorar la inserció sociocomunitària dels seus usuaris, fomentant la participació en projectes de caràcter social i de voluntariat. De fet, a banda de la col·laboració en la confecció de roses, els usuaris han pogut conèixer les dues associacions, els seus objectius i projectes.

Sant Jordi portes endins

Tot i això, a banda de les activitats de carrer, els diversos centres també realitzen activitats de portes endins per celebrar Sant Jordi. La residència Marinada realitzarà cada dia la representació de la llegenda de Sant Jordi, adaptada per als seus usuaris amb discapacitat intel·lectual severa i profunda. La representació, en la qual participen els 74 usuaris del centre, es fa des del 17 d'abril i durarà fins al dia 23 i incorpora elements d'estimulació sensorial.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.