Dijous, 18 d'Abril de 2024

Ensenyament no modificarà l'adscripció única a Reus 'perquè no ho permet la normativa'

Els pares i mares es plantegen presentar una queixa formal al Síndic de Gregues

12 de Febrer de 2018, per Josep Gallofré
  • Imatge de la trobada de pares i mares a la plaça del Teatre, abans d'anar a l'Oficina Municipal d'Escolarització

    Josep Gallofré

El departament d'Ensenyament de la Generalitat mantindrà l'adscripció única per a secundària a Reus. Així ho ha anunciat la directora territorial, Immaculada Reguant, en una trobada improvisada a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) amb la presència que de pares i mares de diverses escoles de Reus que s'han unit amb l'objectiu de reunir-se amb la regidora del ram, M. Dolors Sardà, aquest dilluns a la tarda. "La normativa no ho permet i, per tant, no podem tornar a la metodologia anterior", ha explicat Reguant a familiars de fills de sisè de Primària de les escoles Joan Rebull, Cèlia Artiga, Isabel Besora, Montsant, Teresa Miquel, Prat de la Riba, la Vitxeta i Mowgli. La trobada també ha comptat amb un pare de l'escola Santa Anna, de Castellvell del Camp, la qual volia unir-se i donar suport, i una representant de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) a la demarcació de Tarragona.

Els pares i mares presents a la reunió, en la qual hi havia la regidora Sardà, volien una explicació sobre la decisió d'implantar l'adscripció única a la ciutat. "Ens trobem a menys d'un mes de la inscripció del nostre fill a primer d'ESO", reivindicava un dels pares, en una primera presa de contacte a la plaça del Teatre de Reus. Així, davant d'aquesta decisió des del departament d'Ensenyament, ara es plantegen acudir al Síndic de Greuges per, almenys, donar a conèixer la problemàtica i asseguren que "farem tot el que estigui al nostre abast". En aquest sentit, sol·liciten que es mantingui el model d'adscripcions anterior pel que fa a secundària, on es podia triar més d'un centre escolar i es tenien en compte diferents criteris. Tot i això, abans els membres de les AMPAS s'han de reunir i prendre una deicisió en ferm. 

"L'any passat vam veure que no podíem gestionar de forma correcta totes les peticions i hem hagut de fer aquest canvi pel gran volum de nens i nenes que començaran secundària", explicava Immaculada Reguant a la trentena de pares i mares assistents. La responsable territorial afegia que les adscripcions de secundària han de donar garanties per entrar a l'institut que toca, però que "amb les xifres actuals això és impossible". D'aquesta forma, cada alumne que finalitzi sisè de Primària tindrà un centre adscrit. En cas de no voler anar en aquest i triar-ne un altre, l'estudiant se situarà en el darrer lloc de la llista i entrarà si queden places i tenint en compte diferents criteris de puntuació. Davant d'aquesta situació, Reguant argumenta que "hem de donar cabuda a tots els nens i nenes i, tal com estan adscrits ara mateix, no caben als instituts".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

marta sanchez  13 de Febrer de 2018

Instituts escola ja!

Ara trobem a faltar l’anterior govern. Llavors si que es planificava! Instituts escola.On són? Ganxets, Isabel Besora, Vitxeta.Ja se sap des de fa anys que el boom de primària arribaria a secundària. Aquesta regidora actual no serveix més que per carregar-se tot el que s’havia programat a Reus. Quin desastre! A veure si el poble se n’adona! Les necessitats es veuen des de la ciutat però com que no en tenim ni idea ara a patir famílies i alumnat. Torneu - los a votar.

Jeroni B.R.  12 de Febrer de 2018

Improvisant que és gerundi

Fa temps que aquest Departament d'Ensenyament improvisa i no fa els deures. I això no ve d'ara. O és que no sabien que aquest boom arribaria ara a Secundària.
No han cregut mai en l'ensenyament públic de qualitat, i això ja ho va dir el Sr. Pujol quan governava, que havien fet trampes... I les continuen fent. Anem a retallar, anem a suprimir aules... i tot a la pública, o és que encara ens prenen per rucs... Expliquin als pares i mares que al país que ocupa el lloc núm. 1 d'Europa en educació (Finlàndia) no hi ensenyament privat, tot és públic. Mirin, senyora regidora i delegada territorial, amb l'escola pública no es juga.Ja estem farts i si no saben gestionar, pleguin. On queda la llibertat d'elecció de centre? Facin estudis a curt i mitjà termini i eliminin els concerts , que ja no són necessaris, i a part no són res més que una forma clara de classisme.