Cookie control
Dimecres, 30 de Setembre de 2020

Entra en vigor el ROM de l'Ajuntament

05 d'Agost de 2020, per Redacció
  • Imatge de l'Ajuntament de Reus

    Reusdigital.cat

El nou Reglament orgànic municipal (ROM) de l'Ajuntament de Reus, aprovat de manera definitiva el passat 19 de juny ha entrat en vigor aquest dimecres, 5 d'agost, una vegada superat el termini d'exposició pública de l'acord. El document regula el règim organitzatiu de l'Ajuntament i defineix el funcionament dels òrgans municipals, així com l'estatut dels membres de la corporació;. El nou text modifica el reglament vigent, que va entrar en vigor l’any 2003.

El redactat del nou reglament s’ha plantejat "com a objectiu modernitzar-ne el contingut, i ajustar-lo als canvis legislatius que afecten l'organització i el funcionament dels òrgans municipals; així com també als canvis socials i polítics que han posat a l'agenda municipal nous reptes i exigències", segons fonts municipals. En aquest sentit, s'ha exposat que el nou ROM "presenta l’administració municipal com la més propera a la ciutadania i, com a tal ha de ser més participativa i transparent en la presa de les seves decisions i en el rendiment de comptes de les seves actuacions". Alhora, s'ha afegit, "ha de fomentar la igualtat entre homes i dones dins i fora de les seves estructures organització, i ha d'implementar mitjans electrònics de gestió i de relació amb la ciutadania, per tal de cercar la màxima eficàcia, interoperabilitat i inclusivitat de les seves actuacions". 

El nou ROM ofereix modificacions respecte l’anterior, com la referència a la constitució, vigència i finalització del mandat corporatiu; i en destaquen les primeres mesures organitzatives per a la configuració del cartipàs municipal tant d'alcaldia com del ple, així com una menció específica als actes i acords que no es poden adoptar, un cop finalitzat el mandat corporatiu. També s'hi afegeix, com a nou contingut, la regulació exhaustiva de l'estatut dels membres de la corporació, "clarificant i especificant la classificació de drets i deures que els corresponen".

Igualment, es fa menció a l'organització municipal, "actualitzant-la, i introduint una nova estructura orgànica que distingeix els òrgans de govern de caràcter decisori dels òrgans necessaris de caràcter no decisori, i per últim, dels òrgans municipals complementaris", s'ha precisat des del consistori. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics