Dijous, 21 de Febrer de 2019

Es constitueix el Consell Municipal de Salut de Reus

Un dels objectius principals és la participació de la ciutadania en l'àmbit de la salut pública

06 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Foto de la sessió constitutiva del Consell Municipal de Salut de Reus amb la regidora Noemí Llauradó adreçant-se als assistents

    Cedida

Aquest dimarts s'ha portat a terme al Centre Cívic Llevant la sessió constitutiva del nou Consell Municipal de Salut de Reus, després que el passat 8 de juny el ple municipal en va aprovar la creació i el reglament per unanimitat. Segons la regidora de Salut del consistori, Noemí Llauradó, el consell neix amb l'objectiu principal de “promoure, estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió estratègica dels afers relatius a l’àmbit de la salut pública”.

Entre els diferents punts de l'ordre del dia d'aquesta primera reunió hi havia la presentació dels membres que integren el Consell,dels objectius, valors, missió, visió i mecànica de treball, informar sobre les principals línies de treball de la regidoria de Salut i iels avenços del Pla de Salut 2018, especialment pel que fa a l'enquesta de salut i el seu diagnòstic. Finalment s'ha obert un torn obert de paraules entre els assistents.

Noemí Llauradó ha insistit durant la reunió que el Consell “vol esdevenir una eina d'aprofundiment democràtic per millorar el govern de la ciutat i les seves polítiques en matèria de salut”, així com un punt de trobada de la ciutadania, entitats i professionals “que tinguin relació amb la salut i la planificació dels serveis sanitaris a la ciutat”.

En aquest sentit, la regidora explica que la primera missió del Consell és “treballar en el procés d'elaboració i execució del Pla Local de Salut, que ofereix l'oportunitat de desenvolupar a la ciutat una xarxa que treballi per millorar la salut de la població”,seguint un procés de planificació sobre els determinants de la salut, l'impuls a l'estratègia de salut a totes les polítiques i la participació de la ciutadania.

Entre els membres d'aquest nou organisme hi ha representants de grups municipals, entitats ciutadanes, col·legis professionals, món acadèmic i altres persones vinculades a l'àmbit de la salut. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Superdoctor  06 de Febrer de 2018

Bla,Bla, Bla...

Bla, bla,bla,bla...I Reus s'ha quedat sense el seu hospital. Bla,bla,bla,bla...

Reportatges