Diumenge, 23 de Setembre de 2018

Es reprenen els tallers de cuina responsable de la regidoria de Benestar Social

El primer es farà els dies 18 i 19 de setembre al Casal de les dones

13 de Setembre de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'un anterior taller de cuina responsable

    Cedida

Aquest setembre es reprenen els tallers de cuina responsable. Una activitat organitzada per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d'Inclusió Social (PLIS), per promoure una alimentació saludable i estalviadora entre diferents col·lectius. El primer taller d’aquesta nova etapa es farà els dies 18 i 19 de setembre de dos quarts de 10 a dos quarts de 12 del migdia al Casal de les Dones, adreçat a la promoció municipal d'habitatge del barri del Carme.

El pròxim taller serà el 17 i 18 d’octubre al Centre Cívic Migjorn i s’adreçarà al veïnat de la promoció municipal Mas Bertran. Està previst que es facin dos tallers més els mesos de novembre i desembre. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha valorat de manera positiva aquesta activitat, ja que "es tracta de tallers de cuina responsable, per què bona part dels ingredients que es fan servir provenen del Programa de Gestió Alimentària Responsable i per què fomenta el menjar saludable i l'aprofitament dels aliments, la qual cosa suposa una inversió en salut i un estalvi en l’economia".

Durant l’any 2018 es faran un total de vuit tallers. Fins ara se n’han fet quatre als mesos de març, abril, maig i juny, adreçats a diferents col·lectius amb necessitats específiques. Alguns d’aquests tallers compten també amb la col·laboració d’entitats socials i centres educatius de la ciutat. Els objectius d'aquests tallers de cuina passen, entre d'altres, per evitar el malbaratament dels aliments, per l'Elaboració per part dels participants de receptes per l’aprofitament del menjar, o per aprendre a conservar i manipular els aliments i el producte fresc de curta durada.

La dietista Mònica Chica imparteix aquest taller de cuina que consta de dues sessions de dues hores i que consisteix en l’elaboració pràctica de receptes amb les dietes més adequades segons les edats dels participants. Es dóna molta importància a la participació de les persones assistents, a l’aprofitament dels aliments i a la manipulació que cal fer perquè no es facin malbé i es puguin conservar millor, s'ha detallat aquest dijous des de fonts municipals.

Per reforçar la formació que s’imparteix a través d’aquests tallers els participants han rebut el 'Quadern de consells i receptes de cuina per aprofitar el menjar'. Un material didàctic elaborat i editat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus. Aquest quadern, editat en el marc del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, consisteix en 21 fitxes de consells per la bona conservació i manipulació dels aliments i set receptes de cuina.

COMENTARIS (0)