Cookie control
Diumenge, 16 de Juny de 2019

Gerard Bargalló: 'L'economia de BCN World està basada en les màfies'

El candidat es marca la fita d'assolir tres diputats per Tarragona, xifra que únicament va obtenir el PSUC l'any 1980

21 de Setembre de 2015, per Isabel Martínez
  • Gerard Bargalló és el candidat a Tarragona de Catalunya Sí que es Pot

    Judit Fernàndez/ El Punt Avui

Catalunya Sí que es Pot suma persones i sigles diferents. Té por que els vegin com una amalgama?

No. Estem veient quin és l'esforç i el reconeixement del carrer i la gent veu que és l'única opció contra la que sí és una amalgama, la de Junts pel Sí, ja que només els uneix una sola opció i si aquesta opció no l'acaben aconseguint què més els unirà? No seran les polítiques que han dut aquests mateixos partits.
 
El sostre electoral d'ICV a Tarragona, que forma part de la candidatura, ha estat d'un diputat. Quina és la seva previsió?
 
Ser segona força indefugible de Tarragona. Les nostres perspectives són superar els tres diputats però els nostres objectius són explicar al màxim volum de gent un projecte i que aquest sigui el que escullin el 27-S. Des de les municipals veiem que ve una onada de canvi a molts municipis inclòs el de Reus, d'una manera o altra. En molts municipis ja s'estava demanant una opció a escala autonòmica per poder portar-lo a la Generalitat.
 
Quines propostes tenen per crear ocupació?
 
Tenim un programa de 300 pàgines on hi ha tot un desenvolupament de creació. Per donar petits exemples, creiem que el que s'ha de fer en l'àmbit empresarial és donar suport a les pimes a través de bonificacions, poder accedir al préstec amb més facilitat i que a partir d'aquí puguin crear ocupació de qualitat i de continuïtat. També un pla de xoc que, per exemple, potenciï les energies renovables, que és un sector que crearia un gran volum de feina a la demarcació amb feines certificades, de qualitat i de durada.
 
Es troba damunt la taula la creació del BCN World, sobre el qual són reticents. Per què?
 
Hi estem totalment en contra perquè és un tipus d'economia basat en el joc, en els casinos i en les màfies i que no ens aportarà un turisme de qualitat com el que fins ara, encara que de manera estacional, hem tingut. Necessitem projectes que ens aportin ocupació de qualitat i de durabilitat i que generin un turisme familiar, basat en l'àmbit enològic, cultural, rural i de platja, no tan sols estacional.
 
Quines propostes tenen amb relació a la gestió de l'aigua?
 
Continuem defensant el PHN que va quedar al calaix i que no va ser aprovat per la CHE i que marca uns cabals d'aigua necessaris per a l'Ebre i una manera de treballar necessària que va ser consensuada per plataformes socials, per empreses, per tothom a qui afectava el pla. Havent consensuat una cosa amb la població, entenem que la Generalitat no defensa aquest PHN. Nosaltres continuarem batallant perquè el PHN que es va consensuar sigui el que s'acabi aplicant.
 
No és una contradicció que limitin mandats però incorporin qui acumula una trajectòria llarga a les institucions?
 
Hem començat un projecte nou amb gent de totes les parts i en el qual s'ha consensuat com iniciaríem aquest procés. Dintre d'aquest projecte comú hi ha una limitació de mandat i el que interessa és que en dues legislatures puguem fer un canvi brutal en el territori català perquè després hi pugui haver una regeneració constant al Parlament amb noves idees i maneres de fer política. Hi volem portar part de les decisions de projectes com BCN World o els Jocs del Mediterrani perquè sigui la gent del territori que decideixi si els vol o no.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ernest  21 de Setembre de 2015

mestre

El sr. Bargalló donant lliçons d'economia. La primera lliçó es que quan no pots ni aconseguir feina t'has de posar a les ordres d'alguns dels Grans Jefes Blancos de Madrid i si ets prou servil i traïdor te'n donaran una de bona, fins i tot pots ser diputat (6000 euros al mes) amb disciplina de vot, que vol dir anar un parell de dies a la setmana a pitjar el botó que et diuen procurant no equivocar-te gaire.

Reportatges