Divendres, 14 de Desembre de 2018

Ginkoplanet compra la darrera finca privada per construir l'hotel del Pallol

L'empresa ha de tornar a presentar el projecte bàsic de construcció

03 de Maig de 2017, per Enrique Canovaca
  • Imatge de la finca comprada per Ginkoplanet que ha d'anar a terra

    Enrique Canovaca

  • Enrique Canovaca

Després de mesos de negociacions i d'estires i arronses, la promotora Ginkoplanet ha comprat la darrera finca privada per a la construcció del nou hotel del Pallol, situada al carrer de l'Hospital. Segons ha pogut saber Reusdigital.cat, aquesta operació comercial es va tancar fa unes setmanes i ara l'empresa ha de presentar el projecte de construcció bàsic modificat, amb la incorporació d'aquesta propietat. El passat octubre, Ginkoplanet va iniciar la tramitació administrativa sense arribar a un acord amb aquest propietari, que es negava a vendre per la quantitat oferida. Finalment, però, s'ha desencallat la situació, i en breu, s'enderrocarà l'única finca que encara queda dempeus i que amenaçava de condicionar l'estètica de tot el projecte.

Un cop l'Ajuntament de Reus accepti les modificacions, el següent pas és presentar un projecte executiu i una llicència d'obres. Segons el plec de clàusules, d'ençà que aquesta s'atorga, l'empresa té un termini de 3 mesos per iniciar la construcció i 24 mesos per acabar els treballs i demanar la llicència d'activitats. En principi, les obres haurien de començar enguany, tenint en compte que l'empresa té fins al 23 de setembre de 2017 per l'elevació pública del projecte.

En funció d'aquests terminis, el més probable és que l'hotel pugui ser una realitat el 2019. No obstant això, l'empresa té fins al 5 d'abril de 2021 com a data límit perquè l'establiment de 4 estrelles estigui en funcionament. El projecte contempla 82 habitacions (5 d'elles, suites), així com dos espais destinats a un restaurant, a la planta que dóna a la plaça d'Evarist Fàbregas, i a usos comercials, a la planta soterrani.

El setembre del 2015, l'Ajuntament de Reus va tornar a adjudicar a la promotora dues finques, a la plaça d'Evarist Fàbregas, de 850 metres quadrats, i al Pallol, de 750 metres quadrats, amb una explotació de 50 anys i un termini addicional màxim de deu anys més. En aquest nou concurs es van redimensionar les condicions econòmiques que en un anterior concurs eren inassumibles per Ginkoplanet.

A la vegada, la promotora ha anat comprant d'altres finques del voltant, un procés finalitzat ara fa poc. En total, la superfície que ocuparà el projecte serà d'un 56% de concessió administrativa de l'ajuntament i un 44%, de propietat privada.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital hotel del Pallol
COMENTARIS (0)

Reportatges