Dissabte, 15 de Desembre de 2018

Humana inaugura la seva primera botiga de moda sostenible a Reus

L’entitat gestiona la roba usada a la ciutat des de fa 16 anys, període en què n’ha recollit 1.500 tones.

07 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Imatge de la botiga d'Humana a Reus

    Cedida

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil, ha inaugurat la primera botiga de moda sostenible i de segona mà a Reus. Es tracta de la dinovena a Catalunya i la primera fora de Barcelona. Situada al passeig Prim, número 16, ha permès generar-hi llocs de feina per a 4 reusenques. 

Humana gestiona la recollida selectiva de tèxtil usat a la capital del Baix Camp des de fa 16 anys. Ara, l’entitat sense ànim de lucre ha decidit obrir una botiga de moda sostenible, Aquest nou establiment afavoreix la reutilització de la roba, la moda sostenible, la protecció del medi ambient i, en conseqüència, un model econòmic circular. Disposa de 125 metres quadrats de superfície d'exposició, amb seccions per a dona, home i infantil. 

De les quatre treballadores de l'establiment, dues procedeixen de la borsa d'ocupació de l'Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de Formació i Empresa IMFE Mas Carandell, i les altres han estat seleccionades directament per Humana. 

La gestió del tèxtil usat a Reus

Humana ha recollit a Reus 1.500 tones de roba usada des del 2001 gràcies a una xarxa de fins a 45 contenidors de color verd. Els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals l'entitat dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. 

 

COMENTARIS (0)

Reportatges