Divendres, 22 de Març de 2019

Inauguren l'espai de joc obert per a famílies al centre cívic Ponent, fruit dels pressupostos participatius

Ha comptat amb una inversió de 5.000 euros

18 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Primers usuaris de l'espai de joc obert, aquest dimecres a la tarda

    Cedida

L'espai de joc obert per a famílies al centre cívic Ponent és el primer projecte dels 14 guanyadors que va escollir la ciutadania dins el procés de pressupostos participatius que ha vist la llum. Emmarcat dins la categoria de 'projectes Petits', està valorat tècnicament amb un pressupost de 5000 euros, i ha estat inaugurat aquest dimecres a la tarda per l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i per la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.

Es tracta d'un espai interior acollidor i estimulant en el qual famílies amb infants petits poden jugar lliurement, descobrir, experimentar, aprendre, relacionar-se i divertir-se, s'ha subratllat des del consistori. L'espai de joc obert per a famílies vol facilitar l'accés dels infants a joguines diferents de les que de forma habitual tenen i alhora generar un espai de convivència i relació per infants i adults a través del joc i de les joguines, s'ha afegit.

Funcionament

L'espai de joc obert és un espai pensat perquè els infants, fins a 5 anys i sempre acompanyats d'una persona adulta, puguin desenvolupar una activitat de joc amb materials que hi ha a l'abast. No cal una inscripció prèvia perquè, precisament, el que es busca és que sigui un espai obert sense horaris i, per tant, adaptat a les necessitats de les famílies dins l'horari habitual del centre cívic (de dilluns a divendres, des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre). Està limitat a 12 persones entre infants i adults per tal que sigui una activitat que pugui realitzar-se còmodament.

Durant els darrers mesos, els serveis tècnics municipals i la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència han treballat en contacte directe amb les persones que van proposar projectes posteriorment escollits per la ciutadania i han anat concretant els detalls de l'execució d'aquests projectes.

A finals de l'any 2017 es van portar a terme per primer cop els pressupostos participatius d'inversions sostenibles, mitjançant un procés participatiu dividit en dues fases, una de presentació de projectes i una altra de votació per part de la ciutadania. Com a resultat d'aquest procés van sorgir 14 projectes guanyadors, quatre dins de la categoria de 'projectes grans', que van de 50.001 euros a 150.000 euros, i 10 projectes petits, que no superen els 50.000 euros.

COMENTARIS (0)

Reportatges