Cookie control
Dissabte, 08 d'Agost de 2020

Inspecció de Treball dona la raó a la CGT en la denúncia contra Ambulàncies Egara

11 d'Abril de 2020, per Redacció
  • El sindicat CGT va denunciar Ambulàncies Egara

    Cedida

En relació a la denúncia interposada per la Secció Sindical de CGT Ambulàncies Egara Tarragona el passat 28 de març de 2020,  Inspecció de Treball de Tarragona ha emès un informe en el qual dona la raó a la CGT, segons un comunicat del sindicat. Inspecció de Treball requereix a l’empresa a portar a terme un seguit de mesures de prevenció i protecció per als treballadors, tant per a les bases i serveis del Camp de Tarragona com pels de les Terres de l’Ebre i, en cas de no dur a terme els requeriments en aplicació als estàndars normatius del SEM i el Ministeri de Sanitat, “iniciarà un expedient sancionador”.

Concretament, Inspecció de treball ha dictaminat que l’empresa ha de proveir a les ambulàncies de TSU i TSNU de suficients mascaretes quirúrgiques per a pacients i treballadors, de mascaretes FFP2 i bates impermeables de protecció tipus “b” i que les bates de plàstic hauran de cobrir el pit i braços fins als guants, unint-los amb cinta aïllant si no hi ha punys ajustats. Així mateix, l’empresa ha de tirar endavant mesures de desinfecció per a les soles de les botes, reforçar els serveis de neteja dels uniformes per evitar que cap treballador netegi la roba a casa, complir els protocols de residus i descontaminació i neteja de les ambulàncies i, per últim, comunicar al comitè les dades sobre treballadors i treballadores confinats, contagiats i del personal de risc.

Inspecció de Treball conclou que l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara S.L. no compleix amb els Estàndards Normatius exigits en els protocols de prevenció de riscos laborals (SEM i Ministeri de Sanitat). I que si es detecta qualsevol incompliment d’aquests requeriments, Inspecció de Treball iniciarà un expedient sancionador.

D’acord amb la mateixa nota, Inspecció de treball ha considerat davant la denúncia de la CGT que els treballadors del servei poden arribar a tenir contacte amb els pacients, un motiu pel qual ha dictat que l’empresa ha de proveir al personal de TSNU igual que al personal de TSU amb mascaretes quirúrgiques, mascaretes FFP2 i bates impermeables. La inspecció ha conclòs que queda demostrat que els treballadors del TSNU de l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara poden estar exposats a riscos d’esquitxades, tot i que en menor mesura que els de TSU, i que per això han de disposar dels EPIS suficients per fer-hi front.

L’inspector ha reconegut la deficiència actual amb el subministrament d’EPIS, però ha destacat l’auto 12/2020 del TSJC que requereix a la Conselleria de Salut de la Generalitat i al CatSalut a dotar amb caràcter urgent i immediat als serveis d’ambulàncies de Catalunya, tant al servei de TSU com al de TSNU, de material de seguretat, concretament: bates impermeables, mascaretes FFP2 i FFP3, ulleres de protecció, guants, recipients de residus, solució alcohòlica per a desinfecció i productes de desinfecció per a vehicles.

L’informe d’Inspecció de Treball també conclou que l’empresa ha d’informar dels EPIS necessaris per fer la neteja dels vehicles així com que s’estan utilitzant les mascaretes FFP2 més enllà del que estableix el fabricant. Altres puntualitzacions que fa a Egara és que davant l’absència de bates impermeables de tipus “b”, s’estan entregant bates de plàstic d’elaboració improvisada i que no hi ha previsió higiènica per a les botes ni suficient

dotació de mascaretes quirúrgiques. Respecte a què s’hagi pal·liat la falta de recursos amb pantalles de protecció que tenen eficàcia protectora, Inspecció de Treball comenta que   aquestes s’han de poder ajustar adequadament a la cara i netejar correctament per poder desenvolupar aquesta funció. En el terreny dels protocols d’aplicació, Inspecció de Treball observa que “no s’ha informat als Comitès d’Empresa ni als Comitès de Seguretat i Salut” així com tampoc “dels casos de treballadors amb afectació del coronavirus i les mesures adoptades”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics