Dijous, 25 d'Abril de 2024

La Biblioteca central Xavier Amorós acull un cicle divulgatiu sobre alimentació i salut

La primera sessió és aquest divendres

17 de Gener de 2020, per Redacció
  • Una imatge d'un anterior taller

    Cedida

'Mossegades de ciència' és el nom de la iniciativa, organitzada per la Unitat de comunicació de la Ciència de la URV adreçada a nenes i nens de totes les edats, i que consta d'un cicle de xerrades i tallers que tindran lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós, una iniciativa pensada per fer divulgació sobre tot allò relacionat amb l'alimentació i la salut des de diferents disciplines. Què i com menjaven els humans a l'antiguitat és el tema central del primer taller amb el que arrenca la iniciativa i que es farà, aquest divendres dia 17 de gener a dos quarts de 6 de la tarda. En total s'han programat sis sessions fins al mes de juny i seran impartides per investigadores i investigadors que fan recerca a la Universitat.

Al primer taller divendres a la tarda, la investigadora del departament d’Història i Història de l’Art, Laura Bricio, explicarà on podem trobar les arrels de la dieta mediterrània: carns, peixos, cereals i hortalisses… Com cuinaven a l’antiguitat, com es conservaven els aliments i com es menjava i bevia a partir dels objectes ceràmics i les diferents analítiques que fan els arqueòlegs. Els i les assistents també coneixeran, a través d’una sessió molt experimental, quines receptes han arribat fins avui i quins dels recipients d’aquella època encara es fan servir a l’actualitat.

La resta del cicle inclourà tallers en els que s’explicarà quins aliments ajuden a mantenir una bona salut intestinal, les avantatges de consumir fruites i hortalisses de temporada, el paper de les molècules dels aliments, els insectes com a nous ingredients a l’alimentació del futur o en què es basa una alimentació saludable tenint en compte possibles al·lèrgies i intoleràncies.

L’objectiu global del cicle Mossegades de ciència és mostrar com la nostra tradició gastronòmica, la forma com ens alimentem, quins productes mengem, quan ho fem i com haurem de menjar en el futur tenen relació amb la salut. En aquesta iniciativa hi col·laboren la Diputació de Tarragona, la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i hi dona suport l’Ajuntament de Reus a través del projecte Nutrisalt.

El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de recerca i Tecnologia agroalimentària (IRTA); amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp.

Compta amb el cofinançament dels fons europeus FEDER i de la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics