Divendres, 19 d'Octubre de 2018

La Coordinadora Ciutadana i d’Entitats acusa el president de la FAVR de 'parcialitat' i 'mals usos'

En demana la dimissió i,del contrari, amenaça amb emprendre accions legals

20 d'Octubre de 2017, per Isabel Martínez
  • Valentín Rodríguez, en una imatge d'arxiu

    Cedida

La junta directiva de l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en defensa del Territori acusa de connivència política al president de la FAVR, Valentín Rodríguez. A través d’un escrit amb el títol “Qui és el sr. Valentín Rodríguez?”, l’associació defineix al president veïnal com a “un personatge singular” i l’acusa com a funcionari públic de rebre “un sou municipal” i tenir “una agenda paral·lela a l’alcalde”. El document dictamina que el treball de Rodríguez “és pur fum” i que en realitat exerceix “funcions de regidor”. Segons l’escrit, l’acció desenvolupada per Rodríguez “perjudica greument” la FAVR.

L’associació adverteix d’aquests pretesos mals usos del consistori i del president i afirma que “si no es prenen mesures” per a què acabin “des de la Coordinadora ens veurem obligats a prendre mesures legals”. 

Després d’interrogar-se si és legal o no la compatibilitat de les funcions professionals de Rodríguez amb les seves tasques de representació veïnal i de demanar un informe del secretari al respecte, la Coordinadora critica la dimensió ética de compaginar les dues funcions alhora.  

En aquesta mateixa línia, la Coordinadora acusa a la FAVR d’haver perdut pes social en haver-se-li “desagregat un munt d’associacions de veïns”, d’haver “pres partit per unes associacions” mentre “menysprea a unes altres”, d’haver manipulat “al seu caprici i  incidir en les decisions que prenen els polítics del seu àmbit d’influència”. Per tot plegat, Rodríguez “en comptes d’unir al moviment veïnal” genera l’efecte contrari, segons el document. 

La carta pública de la Coordinadora conclou que la ciutat es mereix un president de la FAVR “amb un perfil personal conciliador, transparent, gestor, previngut, amb iniciatives noves cap a una ciutat plural”, qualitats que, al seu entendre, no disposa l’actual responsable de la Federació d’Associacions de Veïns.

COMENTARIS (0)