Divendres, 19 d'Abril de 2024

La creació de l'empresa pública per gestionar l'energia és 'un gest propagandístic i electoralista', per a la CUP

Els independentistes lamenten que s'hagi encarregat un estudi per determinar-ne la viabilitat i que el govern 'qüestioni' els informes sobre la internalització de la brossa

10 de Juny de 2020, per Redacció
  • Els regidors cupaires Edgar Fernàndez i Marta Llorens, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

"Per què una empresa pública per proporcionar energia i no per gestionar el servei de recollida de residus?". Aquesta és la pregunta que es fa la CUP Reus, en un comunicat fet arribar als mitjans, per qüestionar la viabilitat d'una de les propostes fetes en campanya per Junts per Reus i incloses ara al Pla d'acció municipal (PAM) 2019-2023 del govern. Els cupaires han criticat que s'hagi encarregat un estudi ("del qual no se'n sap el cost", han dit) per analitzar com hauria d'articular-se aquesta societat. 

La portaveu Marta Llorens ha indicar que a la CUP "no veiem gens clar i el trobem (el pas de fer la companyia) com un engany més a la ciutadania". Segons els cupaires, en l’inici del mandat i "en el marc de negociacions per entrar al govern", l’alcalde, Carles Pellicer, "va assegurar-nos que era una promesa electoral que no podria complir perquè no era viable”. La regidora Mònica Pàmies, per part seva, ha plantejat que “potser no és el moment de promoure una empresa pública de promoció d’energia verda i sostenible, ja que hi ha altres mesures més urgents i que poden influir més directament a la ciutadania i en una mirada verda a la ciutat i que, en canvi, el regidor Rubio no ha tingut en compte mai en tot el temps que fa que encapçala la regidoria de Medi Ambient. Podem parlar de dos exemples concrets: avui dia comptem amb uns autobusos públics de gasoil amb un contracte per 10 anys i una licitació del servei de recollida i neteja que no planteja cap alineament amb les normatives europees cap a un Residu Zero, sense cap visió cap a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que haurien d'estar compresos en l'Agenda 2030".

El membre de la Comissió de la Cup que estudia la internalització del servei de neteja i recollida de la ciutat, Joan Ribas, ha dit al seu torn que “la creació d’una empresa municipal per la gestió d’energia és un mer gest propagandístic i electoralista”. Llorens s'ha preguntat “per què el govern, i en concret el regidor Rubio, no plantegen cap dubte a l’hora de fer estudis per a la creació d’una empresa pública per gestionar energia i, en canvi, sempre han qüestionat els resultats dels estudis de viabilitat per la internalització del servei de recollida i neteja quan demostren eficiència econòmica i mediambiental i expliquen la millora de drets laborals dels treballadors, una qüestió important que demana el sindicat UGT i que, segons aquest sindicat, no compleix la nova licitació”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  11 de Juny de 2020

Cal aturar, o no, embrutar el medi ambient?

Tothom vol tenir endollats els aparells a la xarxa però neguen ubicar equipaments eòlics i fotovoltaics dins el paisatge. Com es pot eliminar embrutar i perjudicar el medi ambient? Potser una solució seria no tenir aparells elèctrics i electrònics i retornar a la edat de pedra! Quina solució cal adoptar per evitar un cert enuig de certs grups? Els més saberuts haurien de ser capaços d'aportar alternatives vàlides i factibles.