Dissabte, 15 de Desembre de 2018

La CUP acusa d''organització criminal' els investigats pel cas Manté i Batesteza

L'acusació popular demana fins a 18 anys de presó per als investigats

13 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Josep Prat, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

Una organització criminal. La CUP ha "posat en valor" la tipificació d'aquest delicte en l'escrit d'acusació del cas Innova presentat aquest dilluns, ja que aquest s'ha de concebre "com un conjunt en el qual era imprescindible l’organització de diferents persones de diferents institucions públiques i empreses privades, per poder cometre els presumptes delictes que s’estan instruint".

Davant de les conclusions extretes per l’equip d’advocats de la CUP, i a partir del procediment d’instrucció judicial, l’acusació popular considera que Josep Prat, Lluís Miquel Pérez, Ester Ventura, Natàlia Torrell, José Vicente Gómez, Sergi Luqui, Carles Manté i Jorge Batesteza serien responsables de delictes de prevaricació continuada, blanqueig de capitals, falsedat, frau a l’administració, malversació de cabals públics (vuit anys de presó), tràfic d’influències (dos anys de presó) i organització criminal (vuit anys de presó).

"La CUP defensarà davant del jutge que aquestes persones siguin condemnades a aquests anys de presó, que siguin inhabilitades per exercir responsabilitats públiques, així com també, que totes aquestes persones assumeixin les responsabilitats civils pertinents, per tal que rescabalin el dany econòmic causat a l’Ajuntament de Reus", s'ha subratllat en un comunicat fet arribar als mitjans. Els cupaires han assenyalat que mesos enrere es va presentar una sol·licitud al jutge que instrueix les dues peces (relatives a Manté i Batesteza) "per tal de practicar més diligències provatòries abans de presentar l’escrit d’acusació".

La setmana passada, "el jutge va concloure que aquestes proves es podien practicar en la fase de judici oral, motiu pel qual, la CUP ha presentat aquest dilluns l’escrit d’acusació, on també s’inclou aquesta sol·licitud", han fet constar.

COMENTARIS (0)

Reportatges