Dilluns, 25 de Març de 2019

La CUP critica Llauradó per 'censurar' un debat sobre la llei d'accés universal a la sanitat pública al consell d'administració del Grup Salut

18 de Maig de 2018, per Redacció
  • Llorens i Quadrada, a l'Hospital, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

La CUP ha denunciat que la presidenta del consell d’administració del Grup Salut, Noemí Llauradó, ha censurat sense previ avís una proposta de debat per tractar de donar resposta a la sentència del Tribunal Suprem que suspèn la llei catalana d’accés universal a la sanitat pública. La formació anticapitalista havia presentat una proposta de debat a l’ordre del dia dels consells d’administració de GECOHSA, CMQ i Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que se celebra aquest divendres al matí, per tal d’evitar que tots els usuaris de la sanitat pública d’aquest territori que queden exclosos de l’accés al sistema sanitari pel Decret Llei 16/2012, es quedessin sense cobertura sanitària.

La portaveu d'aquesta formació a l’Ajuntament de Reus i consellera d’aquestes empreses, Marta Llorens, ha recalcat que “sempre denunciem el model de sistema sanitari català, ja que genera un sistema classista i ha estat un nínxol de corrupció, però una de les poques coses bones que té que és la autonomia de gestió, no s’utilitza per poder fer front a la imposició del decret racista de Madrid”. 

Des de la formació independentista s'ha posat l'èmfasi en que l’aplicació del Decret Llei i la recent sentència del Tribunal Constitucional que suspèn la llei catalana i valenciana d’accés universal a la sanitat provocarà que a partir d’ara més de 180.000 usuaris de la sanitat pública no puguin accedir al sistema sanitari públic. Aquesta sentència és especialment greu, per al cupaires, ja que com ha afirmat Llorens “si bé un cop més veiem com l’Estat espanyol no és sols un obstacle per les aspiracions dels catalans i catalanes per construir una república, un cop més és un obstacle per garantir que tots els catalans i catalanes, i la resta de ciutadans de l’Estat, puguin accedir als serveis públics".

Més enllà de la transcendència d’aquesta problemàtica, Llorens, també ha volgut denunciar que la presidenta del Grup Salut hagi censurat i privat de debatre aquesta proposta "sense dir-nos res al respecte, i transformant la nostra proposta de debat en una simple dació de compte per donar a conèixer la sentència del Tribunal Constitucional, com si no en fóssim tots i totes coneixedores”.

Per aquest motiu, la regidora ha assegurat que en els tres consells d’administració del Grup Salut que se celebren aquest divendres, "intentarem que el debat es pugui realitzar", tenint en compte que la llei catalana d’accés universal al sistema sanitari públic va ser aprovada pels grups parlamentaris que constitueixen la majoria del consell d’administració de les tres empreses del grup salut (CiU, ERC, PSC i CUP). Per últim, ha lamentat que la presidència de les empreses bloquegi qualsevol iniciativa dels consellers i conselleres, ja que això "vulnera els seus drets".

COMENTARIS (1)

Comentaris

enric  18 de Maig de 2018

hay que criticar menos

lo que tiene que hacer la señora Llauradò es criticar menos y hacer que las cuentas de nuestro hospital no sean cada año negativas, otra en su lugar abría presentado la dimisión, pero el sillon es muy goloso y trae buenos ingresos

Reportatges