Divendres, 19 d'Abril de 2024

La CUP exigeix al govern que faci una consulta popular sobre la internalització de la brossa

El partit fa dures crítiques contra l'alcalde, FCC i el sindicalista Ángel Martín de Sande

11 de Gener de 2017, per Enrique Canovaca
  • La CUP ha realitzar la roda de premsa davant les dependències de Medi Ambient, escorcollades per la Guàrdia Civil en el marc del cas Innova

    Enrique Canovaca

La CUP no dóna per tancada, ni de bon tros, la lluita per aconseguir una municipalització del servei de la brossa, ara adjudicada a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Malgrat la negativa rotunda del govern municipal per tirar endavant aquesta proposta, els cupaires insisteixen que és la millor opció per la ciutat i ara exigeixen a l'alcalde, Carles Pellicer, que convoqui una consulta popular per comprovar l'opinió de la ciutadania. "Cap dels partits amb representació al consistori portaven al seu programa que volien una brossa externalitzada, nosaltres sí que parlàvem d'internalització. Quina por hi ha en donar veu?", s'ha preguntat el regidor de la CUP, Xavier Angelergues. El regidor ha reclamat que aquesta consulta es faci amb tota la informació disponible i amb un debat transparent.

"Els grans beneficiaris de l'externalització són Jesús Padulles, el gerent d'FCC de la zona que signa tots els contractes i el multimilionari Carlos Slim", ha subratllat Angelergues, qui també ha atacat amb duresa el sindicalista d'UGT, Ángel Martín de Sande, de qui creu que "fa anys que manipula els serveis de la brossa del territori". Fins i tot, Angelergues ha amenaçat de emprendre acccions legals contra aquells que diuen que la seva proposta és un intercanvi de favors entre la CUP i el sindicat de CCOO, minoritari dins del Comitè d'Empresa d'FCC a Reus.

"No entenem per què l'alcalde s'ha dedicat a deslegitimar un estudi quan no estava presentat. Autoritza unes coses que no serviran de res i que han costat diners als ciutadans", ha continuat Angelergues, qui s'ha referit als "continus incompliments" del servei adjudicat a FCC i al fet que l'empresa està investigada en el marc del cas Innova. "Com pot ser que Ara Reus i ERC, socis de govern, no vulguin fer net d'unes pràctiques que vénen del Franquisme?", s'ha preguntat el regidor de la CUP, tot referint-se al fet que el servei es va donar a FCC l'any 1967 i encara el manté.

La CUP té previst iniciar una campanya per assolir adhesions a la seva proposta, amb paradetes a tots els barris de la ciutat, taules rodones amb experts i unes jornades populars. Amb tot, el partit és conscient que no té el suport de cap altra formació i d'aquí que vulgui posar de relleu les contradiccions de la resta: "El candidat d'ERC a Barcelona ha reclamat la municipalització del servei i els d'aquí no tenen res a dir? Ciutadans al Vendrell volen estar al conseller d'administració de la societat mixta que el gestiona per fiscalitzar i aquí no?", ha reblat Angelergues.

'El govern nega a la ciutat un estalvi anual d'1,3 milions d'euros'

La regidora de la CUP, Marta Llorens, s'ha encarregat de deslegitimar els arguments donats pel govern municipal respecte a l'informe que valora la internalització de la brossa i que es va presentar fa poques setmanes. "El govern nega a la ciutat un estalvi anual d'1,3 milions d'euros, que multiplicat per 10, dóna més d'11 milions d'euros que ens podríem haver estalviat aquests anys", ha indicat Llorens. Amb tot, el govern municipal ja va dir que la dada d'estalvi donada no es podia extrapolar a d'altres anys i que hi havia una sèrie de contingències associades que farien baixar l'hipotètic estalvi.

"Les conclusions donades pel govern municipal responen més a una raó política que no pas tècnica", ha subrallat la regidora, qui li ha preguntat a Pellicer "per què s'entesta en conservar l'hospital, quan no és una competència municipal i suposa una doble imposició per als reusencs, i es resisteix a tenir una competència pròpia com la brossa?". La resposta, segons Llorens és que "el govern parla de cara a la galeria i queda millor dir que som capital de la sanitat catalana, amb un hospital que té dèficit".

Per la seva banda, Xavier Angelergues ha volgut desmentir alguns dels arguments donats en el debat públic generat durant els darrers mesos al voltant del tema. "No és veritat que no ens hàgim reunit amb tots els sindicats, tampoc ho és que a Barcelona s'hagi intentat internalitzar el servei o que a Lleó i Màlaga hi hagi una dolenta gestió pública, ja que és privada", ha afirmat el cupaire, qui no entén com un sindicalista, en referència a Martín de Sande, "està a favor de donar un servei a una empresa privada". "Ningú de fora de Reus ens ha de venir a dir com gestionem la brossa", ha conclòs el regidor.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xavier  11 de Gener de 2017

màfia

Molts diners això mateix, investigueu .....

Au  11 de Gener de 2017

Va

Ja que pago impostos magradaria poder tenir veu i vot en qui neteja Reus, penso k es el millor per els treballadors, i avui en dia ja no hi han diners x regalar a caciques, tot i que dóna molt que pensar tot plegat, ens estalviarem molts diners, treballadors contents però ningú vol........... %????

Chorizo de Reus.  11 de Gener de 2017

DIARREAS MENTALES....

Me parece lógico las consultas, pero consultas para todo: los sueldos de los políticos, las dietas, las inversiones; todo se debería hacer con consultas, para saber a donde van los dineros públicos. No solo para lo que nos interesa y queremos con temas populistas... Que bien se lo pasan estos de la CUP..., pero eso, que bien se lo pasan cobrando del pueblo. Saludos