Divendres, 19 d'Abril de 2024

La CUP recull suports fora del plenari per a la internalització de la brossa

Demòcrates per Catalunya, amb el diputat reusenc Carles Prats, dona suport a la creació d'un espai de coordinació

  • Representants de la CUP i de les entitats adherides a l'espai de coordinació

    Enrique Canovaca

Davant la negativa dels partits amb representació a l'Ajuntament de Reus d'abordar la internalització de la brossa, la CUP ha buscat suports fora del plenari i n'ha trobat de polítics, sindicals i civils per tal de crear un espai de coordinació i debat. De moment, Procés Constituent, GEPEC, CCOO (amb representació sindical al comitè de FCC), CGT, denouReus i Esquerra Unida i Alternativa s'han apuntat a un manifest conjunt. A més, Demòcrates per Catalunya, amb el diputat reusenc Carles Prats al capdavant, dona suport a la creació d'un espai de debat, sense encara definir un posicionament ni a favor ni en contra, i des de Podem també s'està a favor d'aquesta opció. Cal recordar que Prats forma part de Junts pel Sí, de la mateixa que la regidora reusenca del PDeCAT, Montserrat Vilella.

El nou espai de coordinació per internalitzar el servei de residus i neteja viària es constitueix "per donar a conèixer perquè es reclama la gestió directa del servei per tal de recollir suports de qui vulgui", ha expressat la portaveu d'aquesta iniciativa, la cupaire Anna Simó. "El procés constituent que s'albira a Catalunya no deixa de ser una oportunitat per modificar el marc polític, però també el legal i econòmic, a través d'una gestió democràtica dels serveis públics que fins ara no han deixat de ser ressorts dels interessos de les grans empreses que viuen de BOE", indica el manifest signat per les entitats.

"Des d'aquest espai de coordinació volem posar el nostre gra de sorra en defensa del bé comú, la millora i la gestió dels nostres serveis públics", ha assegurat Simó, qui ha insistit en la internalització per tres motius, com són "el foment de les polítiques mediambientals, l'estalvi econòmic i el canvi en el model de gestió del servei". Segons la CUP, aquesta mesura permetria implementar polítiques mediambientals més respectuoses, un estalvi d'1,3 milions d'euros i un major nivell de "respecte" cap a la ciutadania i els treballadors.

"No demanem més enllà d'allò que ja es fa París amb la gestió de l'aigua, a Nàpols amb la gestió dels residus, a Barcelona i Terrassa en la gestió d'escoles bressol i gestió de residus, respectivament, o a Reus mateix que es gestiona de manera molt eficient amb la divisió d'Aigües", ha afirmat Simó. És per aquest motiu que, des de l'espai de coordinació, demanen "afegir-se a l'onada mundial de remunicipalitzacions de grans ciutats com, Berlín, Buenos Aires, Budapest, Grenoble, Montpelier, Nàpols o Valladolid".

L'espai de coordinació preveu una taula sindical al voltant de la internalització de la brossa. Preguntada per la negativa de la resta de forces polítiques a aprovar aquesta mesura, Anna Simó ha dit que "ho seguirem intentant" i que informaran la ciutadania sobre els "avantatges" de remunicipalitzar el servei.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Molet  21 de Juny de 2017

de9cup

Els límits entre la cup i de9reus son cada cop mes poc clars... s'aplaudeixen els uns als altres, es dediquen tweets... que es fusionin ja i acabem amb tant de flirteg!