El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana ha agraït als restauradors que cuinen amb l’oli de la DOP la seva tasca de promoció del producte en un acte celebrat al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata de Reus. Una cinquantena de responsables de restaurants de tot el país han rebut una litografia especialment creada per a l’ocasió, obra de l’il·lustrador Albert Asensio. El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha posat en valor "la tasca que fan els professionals de la cuina perquè la gent prengui consciència de la qualitat del nostre producte" i considera que els xefs "són els nostres millors prescriptors i ens atorguen credibilitat".
En aquest sentit, l’acte ha comptat amb una ponència del xef vila-secà Eduard Xatruch, antic cap de cuina del Bulli i des de 2014 al capdavant del prestigiós restaurant Disfrutar de Barcelona, reconegut amb la seva primera estrella Michelin l’any 2015. Xatruch ha posat en valor el rol de l’oli verge extra com el de la DOP Siurana a la gastronomia de primer nivell: "L’oli és un dels grans productes que tenim a la cuina i el producte insígnia de la cuina mediterrània".
A l’acte s’hi han sumat la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, que ha valorat molt positivament “el potencial de l’oli de la nostra zona com a icona identitària i referent del sector agroalimentari”, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, que ha destacat "el gran valor afegit que la gastronomia ens dóna com a territori turístic".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics