Dissabte, 23 de Març de 2019

La FAVR abandona la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya

L'entitat treballa en un projecte de confederació veïnal al Camp de Tarragona i l'Ebre

17 de Febrer de 2017, per Redacció
  • Valentín Rodríguez, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus

    Cedida

L'assemblea general ordinària de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus ha acordat, aquest dijous, demanar la baixa de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). Aquesta decisió és fruit, segons expliquen des de l'entitat, a causa "de la falta de sintonia entre les dues entitats". Des de la FAVR "ja vam mostrar el nostre descontent a la darrera assemblea que va tenir lloc a Badalona l'any passat", expressen, i assumeixen que durant aquests darrers anys "hi ha hagut un evident distanciament entre les dues entitats".

La FAVR argumenta que hi ha hagut una manca de propostes "adreçades cap a les nostres comarques, l'absència total de representants de les federacions de les diferents comarques de Catalunya a la junta, i la nul·la prestació de serveis". Per aquest motiu consideren que hi ha una "falta de compromís de CONFAVC cap a les nostres comarques".

D'altra banda, l'assemblea va aprovar treballar en la creació d'una entitat que aglutini a les associacions i federacions veïnals del sud de Catalunya. Durant els pròxims mesos s'intensificaran els contactes, molt avançats en el cas de la Federació d'Amposta i amb algunes associacions de Cambrils, de cara a consolidar un projecte veïnal al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Pel que fa a altres qüestions, l'assemblea va acceptar el tancament de comptes del 2016 i el pressupost i programa del 2017. Des de la FAVR expliquen que es consoliden les campanyes ja iniciades -pobresa energètica, gent gran, la gala solidària, suport a les entitats federades, i el Campi- i que es continuarà treballant en qüestions com el baixador de Bellisens, el foment de la participació i en els programes aportats a la Capital Cultural.

L'assemblea va aprovar també un primer document sobre el Reglament de Participació Ciutadana, el qual s'enriquirà fins a la seva aprovació definitiva el mes de maig. Així mateix, des de la FAVR insisteixen en la "necessitat d'aplicar la màxima transparència a escala interna i també pel que fa a les entitats federades".

COMENTARIS (1)

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  17 de Febrer de 2017

Divideix i no guanyaràs!

No és possible arribar a acords? Tantes diferències hi ha entre les associacions de veïns? Quin és el problema real? Potser cal pensar en un futur i planificar els idearis. Realment què és el que es demana i no es pot aconseguir?

Reportatges