La Federació Catalana de Joc Tradicional començarà a caminar a Reus

Les places de les Peixateries velles, del Mercadal, del Castell i la Plaça de la Farinera esdevindran escenari de diferents jocs el dissabte, 25 de març

20 de Març de 2017, per Alba Sancha

  • Jordi Agràs, Montserrat Caelles i Jordi Torrente, president de Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles

    Alba Sancha

La presentació oficial de la Federació Catalana de Joc Tradicional, impulsada per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, esdevindrà l'acte central de la 2a Trobada de Jocs Tradicionals Catalans que tindrà lloc a Reus, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. El programa d'actes portarà a la ciutat diferents activitats entre les quals cal destacar els jocs a les places, que tindran com a escenari les places de les Peixateries velles, del Mercadal, del Castell i de la Farinera.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caellas, ha catalogat aquesta trobada com una bona oportunitat per a la "recuperació de costums, tradicions i història". A més, Caelles també ha destacat que aquesta activitat encaixa perfectament amb els objectius de la Capital de la Cultura Catalana. Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, ha assegurat que davant la proposta de presentar la Federació Catalana de Joc Tradicional, des de la Generalitat no podien dir res més que "gràcies i endavant".

La trobada començarà amb la jornada de dissabte, 25 de març, amb un col·loqui sobre el 'Joc popular i tradicional i la seva relació amb altres manifestacions culturals', a càrrec del divulgador cultural i representant de l'Associació Joan Amades, Amadeu Carbó, i l'etnòleg i representant de l'Associació Carrutxa, Salvador Palomar, a dos quarts d'11 del matí, al centre d'art Cal Massó.

Tot seguit, tindrà lloc la presentació oficial de la Federació Catalana de Joc Tradicional, a dos quarts d'1 del migdia. A partir de les 5 de la tarda, es realitzaran activitats d'exhibició de jocs tradicionals amb diferents entitats a les places esmentades de la ciutat. Per últim, cal destacar el Campionat de la Tirada Intercomarcal de Bitlles/Birles, el diumenge, 26 de març, a dos quarts de 10 del matí, al Parc del Santuari de Misericòrdia.

El programa d'activitats està promogut per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, el Ball de Diable de Reus i els Bitllers de Reus, amb la col·laboració de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i el Departament de Cultura. Es pot consultar al complet al web de l'ajuntament.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.