Divendres, 22 de Març de 2019

La festa de la Gent Gran de Reus es reparteix en diferents emplaçaments entre el 14 i el 18 de maig

08 de Maig de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • Montserrat Flores, en l'acte de presentació de la Festa de la Gent Gran

    Cedida

La Festa de la Gent Gran de Reus canvia, enguany, el seu format. Després que en les edicions anterior se celebrés un dia concret, aquest any passa a tenir lloc durant una setmana, del dilluns 14 de maig fins el divendres 18, “per donar resposta a les inquietuds i al caràcter participatiu de la gent gran”,  tal com ha explicat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, que ha expressat que aquesta celebració és organitzada per els més grans de la ciutat, i que des del consistori volen donar resposta al "caràcter participatiu dels actes". "S’ha de reconèixer el valor que aporta la gent gran”, ha admès Flores.

Actes culturals, lúdics i esportius 

Hi ha actes programats al llarg de tota  la setmana que se celebra la Festa de la Gent Gran, i “tots segueixen un fil conductor diari”, ha assegurat la regidora. Dilluns, 14 de maig, es farà una caminada a partir de dos quarts de 10, des de la plaça de la Llibertat. En aquest sentit, Montserrat Flores ha manifestat que "l’eix central d’aquest dia serà l’exercici físic". El dimarts 15 es farà un homenatge a les persones més grans de la ciutat, al Teatre Bartrina a les 5 de la tarda, tot fent un recorregut de la seva vida amb un repàs del que han aportat a la ciutat. En aquest espai també es durà a terme un cant de corals intergeneracionals en el marc del projecte Encaix, liderat per alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Vila-Seca, i amb la participació de diverses corals de la ciutat. “La gent gran no és un calaix a banda”, ha exposat la regidora, que ha destacat el valor de que diverses generacions col·laborin en aquesta iniciativa recreativa.

El fil conductor de dimecres serà l'àmbit lúdic, amb un esmorzar al Pavelló Olímpic Municipal, entre dos quarts de 10 i dos quarts d’11. A partir d'aquesta hora, tindrà lloc una exhibició de balls al mateix espai. A les 2 del migdia es farà un dinar i, a les 4 de la tarda, un ball d’envelat per als assistents, amb l’orquestra Jamaica.

Dijous serà "el dia dels jocs", ha explicat Flores, al Centre Cívic Mas Abelló, on tindrà lloc un campionat de petanca i bitlles, a partir de les 9 del matí. Més tard, a les 10, també es podrà fer ús de les màquines del mateix parc amb monitoratge per part de professionals. A partir de les 12 del migdia es farà el lliurament de premis del campionat, i, a la tarda, al Casal Generalitat II, se celebrarà un torneig de botifarra i dòmino a partir de dos quarts de 4.

L’últim dia de la jornada, el divendres, es treballarà al voltant de la cultura i es farà una visita guiada a la Prioral de Sant Pere. “És el primer any que es fa, i qui ho vulgui podrà pujar al campanar”, ha afirmat la regidora. A partir de les 6 de la tarda, es realitzarà una representació teatral del Casal Municipal de la Gent Gran Districte V, i, a partir de les 8 del vespre, al mateix Casal, es repartirà un refrigeri pels assistents i tindrà lloc la cloenda de la Festa de la Gent Gran. "Es tracta d'una una festa organitzada per la gent i per a la gent gran”, ha conclòs Montserrat Flores.

COMENTARIS (0)

Reportatges