Cookie control
Dilluns, 20 de Maig de 2019

La FRAC limitarà els integrants de les carrosses al carnaval d'enguany

El codi de conducta limita a 250 persones l'aforament de cadascuna de les carrosses de la festa

15 de Gener de 2016, per Redacció
  • La FRAC estableix diverses limitacions en el seu codi de conducta a les colles del carnaval

    Reusdigital

El reglament intern aprovat per la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC) el passat mes d'octubre es farà efectiu a partir de la propera edició de la cita, cada cop més a prop, que se celebrarà en unes setmanes. Es tracta d'un codi de bona conducta que les colles adherides a l'entitat han de complir i que, entre d'altres aspectes, limitarà a 250 persones la xifra de participants que poden sumar-se a una carrossa, així com a 65 les colles que poden prendre-hi part. "Hi havia colles que van proposar que n'hi hagués menys, però trobem que és el número adequat", han explicat a Reusdigital.cat fonts de la FRAC.

Una altra de les limitacions del reglament de les colles del carnaval reusenc té relació amb la potència sonora que pot assolir cadascuna de les carrosses de la rua de la festa, i que no podrà superar en cap cas els 6.000 watts. "Es tracta de tenir clar que per carnaval no tot s'hi val i que hem de respectar els veïns dels passejos", s'ha assenyalat des de la FRAC. En aquest sentit, la normativa que entrarà properament en vigor té per objectiu "evitar situacions de risc" que puguin comprometre la seguretat pública.

D'altra banda, "i per complir amb l'assegurança", les colles que vulguin ser als actes del carnaval hauran de fer arribar un llistat amb els noms de les persones que aniran amb cadascun dels grups de la cita. El reglament, a més, possibilita que es pugui sancionar una colla si aquesta comet una infracció d'alguns dels punts del codi de conducta, fet pel qual pot quedar-se fora de la FRAC durant un determinat termini de temps.

A més, les fonts de la FRAC han volgut destacar que, quan va haver-se de votar el reglament de les colles, aquestes van donar suport majoritàriament al codi de conducta que entrarà properament en vigor. "Posteriorment es va crear una comissió de treball en què van estar convidades totes les colles de la Federació", han detallat. La normativa s'ha establert després dels incidents que van produir-se en passades edicions del carnaval de la capital del Baix Camp i que van provocar que la Federació recollís diverses queixes de La dieta del cucurutxo, la més multitudinària de les implicades en la cita.

La colla, però, no va fer-se enrere i fins i tot va denunciar la FRAC. L'assemblea de la Federació va decidir la baixa de La dieta del cucurutxo del carnaval, tot i que posteriorment la jutgessa del Jutjat d'Instància de Reus va suspendre l'acord pres per la FRAC de manera cautelar i finalment hi va poder participar. Recentment, s'ha celebrat una audiència a Tarragona i es resta a l'espera de la decisió de la justícia. En el cas que s'anul·li la cautelar, La dieta del cucurutxo no podrà participar als actes del carnaval d'enguany. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Jove i de Reus  20 de Gener de 2016

"Ben fet" i FRAC són dos conceptes antagònics

Ara resulta que volen posar límits, el que diuen en castellà "poner puertas al campo"!!!
Con s'ho faran els de la FRAC per controlar que una colla no passin dels 250 integrants? es ficaran en plan controlador de discoteca amb un comptador manual? I quan arribin als 251, què faran? no els deixaran sortir? I una cosa més, quan arribin a 65 colles, què passarà quan un grup de gent vulgui fer la 66? qui els prohibirà sortir? la FRAC? l'IMAC? amb quins arguments? no fan las festa amb diners públics? doncs que surti tothom!!! O potser millor, no deixaran sortir a les colles que vénen d'altres pobles? El que haurien de fer és jubilar-se d'una punyetera vegada aquestes carcamals que porten el carnaval i que deixin pas als joves que volem fer-lo més divertit i menys limitat!

VISCA EL CARNESTOLTES DE REUS

Burp  18 de Gener de 2016

Ben fet

La veritat és que la rúa de dissabte del carnaval de Reus, des de fa molt de temps s'ha convertit en un espectacle degradant. Ho resumiré en els següents punts: 1. Música alta sense cap tipus de control y que a la gent que viu als voltants molesta molt si no participa a la festa. 2. La imatge predominant els últims temps de qualsevol participant, es veure'l amb un got de cervesa o d'una altra beguda alcoholica, que suposa que al cap de vint minuts de començar la rúa estigui plena de gent alcoholitzada. 3. Els carrers dels voltants d'on es fa la rúa, cada cert moment veus gent pixant i la policia a uns quants metres sense fer res ni posar multes. 4. És cert que la economia no esta per tirar cohets pero les disfresses de les colles deixen molt que desitjar. 5. Hi ha colles que son quatre gats i hi ha colles que son una marabunta de gent, per tant, crec que més que limitar el número d'integrants hi hauria d'haver un mínim i un màxim de participants en cada colles.
Celebro que hi hagi un reglament, i ja es veurà si s'aplica o no pero el cert és que aquest any per carnaval crec que faré coses molt més interesants que anar a participar en els espectacles.

M.L.  16 de Gener de 2016

Equips de so.

Els equips de so a partir del 2020 totes les carrosses portaran el so enfocat al darrera i les colles noves ja estan obligades a complir aquesta normativa.
Crec que la FRAC i juntament amb les colles han fet una bona feina, han aprovat un bon règim intern i disciplinari.

J. A. Carricondo  15 de Gener de 2016

S'ha perdut l'esperit carnavalesc!

En el moment que l'esperit no és gaudir de la festa i es vol fer negoci com sigui és evident que apareixen problemes. La bona voluntat i les ganes de fer es van eliminant per aconseguir beneficis. I no és això! De tota manera crec que manca un punt important: que tots els equips de só estiguin orientat, per exemple, cap a la part de darrere de les carrosses.

Reportatges