Dissabte, 23 de Març de 2019

La Fundació Pere Mata promou la prevenció dels transtorns musculoesquelètics del personal

Dissenyat per Activa Mútua, el protocol contempla pautes d'actuació en tasques que impliquen càrrega física i organització dels llocs de treball

12 de Març de 2018, per Redacció
  • El protocol s'adreça a personal de la Fundació Pere Mata de Reus

    Reusdigital.cat

La Fundació Pere Mata de Reus ha assumit el projecte integral per a la promoció de la salut osteomuscular i els condicionants ergonòmics dels treballadors, dissenyat per Activa Mútua, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social número 3. La incorporació d'aquesta sistemàtica de protocols d'actuació, tasques, càrrega física i organització dels llocs de treball que puguin afectar a la salut dels treballadors "afavorirà la prevenció dels trastorns musculoesquelètics gràcies a la implementació de canvis i millores a través de procediments participatius", ha detallat el doctor Alfred Barredo, metge del treball a les oficines sectorials d'Activa Mútua. "Promovem el benestar físic i psíquic dels treballadors", ha subratllat.

El programa d'Activa Mútua ofereix a la Fundació Pere Mata instruments per millorar els índexs de sinistralitat i absentisme, les condicions de treball i la conscienciació col·lectiva de salut. Per a això, ha precisat Barredo, "es preparen guies, manuals i presentacions per a jornades d'educació per a la salut que aborden les malalties professionals i altres patologies específiques segons cada lloc de feina".

Una de les categories de riscos laborals més rellevant en relació amb la salut dels treballadors a causa de la seva gran incidència "són els trastorns musculoesquelètics". El projecte integral per a la promoció de la salut a Fundació Pere Mata s'inicia en un àmbit reduït per aconseguir l'aplicació de mesures a curt i mig termini per posteriorment ampliar de manera gradual aquesta intervenció. Tot plegat, s'ha assenyalat, coordinat amb les àrees de recursos humans i prevenció de riscos laborals d'aquesta empresa.

El procés inclou enquestes anònimes als treballadors, activitats d'observació a la feina per comprovar in situ quins són els hàbits posturals ('shadowing') i una vegada recopilades les dades i establertes les conclusions, s'organitzaran jornades de sensibilització per a la promoció i millora de la salut dels treballadors. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges