Dilluns, 23 d'Abril de 2018

La Generalitat aporta 1,35 milions d'euros extres a l'Hospital de Sant Joan

Part dels serveis contractats per aquest 2016 continuaran l'any que ve

10 d'Octubre de 2016, per Enrique Canovaca
  • Usuaris de l'Hospital de Sant Joan, en una imatge d'arxiu

    Cristina Antillés

L'Ajuntament de Reus i l'Hospital de Sant Joan poden respirar més tranquils, després que el CatSalut s'hagi compromès, aquest dilluns, a aportar 1,35 milions d'euros extres en més serveis de cara el 2016. Aquesta era una de les tres potes necessàries per aconseguir reduir el dèficit existent al centre hospitalari reusenc i es fa, segons la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, "davant la necessitat existent al territori d'aquests serveis". La regidora ha preferit no donar una xifra aproximada de tancament del dèficit, a l'espera que els comptes estiguin clars, a finals de gener.

Del total de diners aportats per la Generalitat, 770.000 provenen de l'activitat extra que du a terme l'Hospital de Sant Joan, a causa de les obres que s'estan fent als quiròfans de l'Hospital de Joan XXIII, a Tarragona. Es tracta d'una partida única, que no es repetirà el curs que ve. En canvi, sí que ha de continuar un increment de 350.000 euros per a la unitat de drogodependències, que va tancar el 2015 amb un gran forat econòmic. Llauradó ha subratllat que si l'activitat es fa "es necessita", i per tant, el CatSalut l'ha de finançar adequadament.

En tercer terme, el centre hospitalari veurà com el CatSalut contracta 30 operacions d'obesitat mòrbida, de cara el 2016, amb un increment pressupostari de 225.885,90 euros. La regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha assegurat que s'ha pactat amb la Generalitat mantenir aquest increment pel 2017, així que en principi es comptaria amb la mateixa quantitat. Per últim, la reunió de la comissió mixta d'aquest dilluns, sense la presència del conseller de Salut, Toni Comín, ha suposat una major aportació en l'àmbit sociosanitari.

Llauradó ha explicat que per qüestions tècniques només es podrà fer una contractació extra un mes, de 27.326,87 euros. Tot i això, aquesta xifra s'ha de multiplicar per 12 pel 2017, arribant als 327.922,44 euros. La regidora de Salut també ha volgut subratllar que la suma de tots els imports és superior als 1,35 milions d'euros néts que es donaran, ja que la Generalitat aplica uns correctors en funció de paràmetres poblacionals.

'És un primer pas, però no ens donem per satisfets'

Noemí Llauradó s'ha mostrat satisfeta amb el resultat de la darrera reunió de la comissió mixta per aquest 2016 però ha advertit que "hem de continuar treballant de manera conjunta amb la missió de reduir al màxim el dèficit". "Fins a finals de gener no sabrem exactament els números i cal tenir en compte que un any és insuficient per recuperar el dèficit, n'hi han d'haver 2, 3 o 4 anys", ha comentat la regidora de Salut.

Amb tot, per Llauradó la notícia suposa un "alleugiment" i demostra que tots tres agents -ajuntament, hospital i Generalitat- "treballem en una única direcció". A la vegada, ha volgut subratllar que la nova contractació d'activitat es fa perquè és necessària al territori. De fet, de cara el 2017 està previst que el CatSalut ampliï la seva aportació per a la cirurgia plàstica i reparadora. "Ara ja hem fet el vincle i cal continuar", ha conclòs Llauradó.

'Les DPO's estan provisionades'

Preguntada sobre el pagament de les DPO'S als treballadors, tant la meitat del que resta del 2015 com les del 2016, Llauradó ha estat prudent i ha dit que "caldrà esperar a veure com acaba la denúncia interposada pel conveni laboral, que finalitza el 31 de desembre". La intenció del govern municipal és pagar aquestes productivitats, però de cara el 2017 s'ha d'iniciar una nova negociació del conveni -finalitza i ha estat denunciat-, i el context ara és diferent.

COMENTARIS (0)