Dilluns, 28 de Maig de 2018

La Guàrdia Urbana de Reus es forma en el control del xipatge i el cens de mascotes

La formació s'emmarca en la campanya d'identificació d'animals de companyia 'No et perdis'

29 de Març de 2017, per Redacció
  • Imatge del curs als agents de la Guàrdia Urbana

    Cedida

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació i la Guàrdia Urbana de Reus col·laboren en un curs de formació adreçat als agents de la policia municipal, en el marc de la campanya 'No et perdis', d’identificació d’animals de companyia que s'està duent a terme a la ciutat. La iniciativa compta amb el suport de la Guàrdia Urbana, amb actuacions a la via pública de comprovació del compliment de la normativa, especialment en relació al xipatge i el cens dels gossos.

El curs aporta coneixements teòrics i pràctics sobre com els agents han d’identificar les mascotes i dóna instruccions sobre com utilitzar els lectors de microxips, a més de recordar la documentació que han de portar els propietaris dels animals. Igualment, el curs aporta informació sobre la normativa aplicable, les races considerades per llei potencialment perilloses, i ofereix als agents pautes de com tractar les mascotes a la via pública.

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa la campanya 'No et perdis', per recordar als propietaris d’animals de companyia de l‘obligació de xipar-lo i de censar-lo al municipi de residència. La Guàrdia Urbana dona suport a la campanya, comprovant el compliment de la normativa, amb la finalitat de requerir als propietaris a complir les seves obligacions legals així com sensibilitzar sobre la tinença responsable i l’adopció de comportaments cívics, en relació a la tinença d’animals.

No complir les obligacions pot ser motiu de sanció. En aquest sentit, si la Guàrdia Urbana troba algun animal sense xip aixeca acta i el propietari té 30 dies per xipar i censar sense rebre cap sanció. Si passats aquest termini l’Ajuntament (regidoria de Medi Ambient) no té constància de l’alta en el cens aleshores es procedeix a sancionar.

COMENTARIS (0)

Reportatges