Cookie control
Dilluns, 01 de Juny de 2020

La Guàrdia Urbana ha format aquest curs més de 4.500 alumnes en mobilitat segura

El cos policial ha lliurat els premis del 29è Concurs Escolar Local de Mobilitat Segura

19 de Juny de 2019, per Redacció
  • Imatge d'un grup d'alumnes

    Cedida

Un total de 4.539 alumnes s'han format aquest curs acadèmic en mobilitat segura a través dels diferents programes educatius de la Guàrdia Urbana de Reus. Es tracta d'estudiants d'infantil, primària i secundària, així com d'altres col·lectius que han participat en diverses activitats relacionades amb la mobilitat segura, i amb les quals la Guàrdia Urbana fomenta hàbits correctes en el seu comportament com a vianants, conductors de bicicletes, així com a usuaris de vehicles privats o del transport públic. Les activitats també formen els joves en l'àmbit del civisme i la convivència, així com en la prevenció dels conflictes i mesures de seguretat.

Coincidint amb el final de curs, la Guàrdia Urbana va lliurar la setmana passada els premis als guanyadors del 29è Concurs Escolar Local de Mobilitat Segura. El Parc Infantil de Trànsit va acollir l'acte, durant el qual es va fer entrega de les copes, medalles i obsequis als dos primers equips classificats en la categoria de 1r d'ESO, i als tres primers equips classificats a la categoria de 5è de primària.

Les activitats formatives que impulsa la Guàrdia Urbana s’adrecen als centres educatius de Reus, així com a les poblacions de l'entorn (Riudoms, Castellvell del Camp i les Borges del Camp, entre d'altres), i s’adapten a les necessitats de cada centre i dels diversos nivells educatius.

Educació infantil

Amb els alumnes de P4 i P5 es realitza una visita guiada a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana perquè puguin conèixer de primera mà les eines de treball i els vehicles policials. A la vegada, es comencen a donar les primeres pinzellades de valors, actituds i hàbits en la mobilitat segura, per mitjà, sobretot, d’un conte centrat en Reus i els seus habitants en qualitat de vianants, conductors i/o passatgers de transport públic o privat. Durant el curs 2018-2019 s’han realitzat 35 visites d'aquest tipus, amb 829 alumnes.

Educació primària

Per als alumnes de 3r i 5è de Primària es fan dues sessions formatives sobre aspectes de conducta i conceptes bàsics de trànsit (senyals, normes que han de tenir en compte els vianants, normes a respectar pels conductors de bicicletes, etc.). Així mateix, amb els alumnes de 3r, s'organitza una sortida al voltant del centre educatiu per treballar aspectes de mobilitat segura, durant la qual els nens porten a terme el paper de bon vianant, i treballen per adonar-se dels perills reals en els seus recorreguts diaris. D'altra banda, amb els alumnes de 5è se celebra una segona sessió per treballar la conducció i manteniment bàsic de bicicletes, a la vegada que es recorden les normes estudiades durant la sessió teòrica i es posen en pràctica. Aquesta darrera sessió es porta a terme al Parc Infantil de Trànsit de Reus. Durant el curs 2018-2019 s’han realitzat 33 sessions a 3r de Primària, per a un total de 815 alumnes. En el cas de 5è de Primària, s’han realitzat 47 sessions per a 1.135 alumnes.

Educació Secundària

Per als alumnes de 1r d’ESO, la Guàrdia Urbana també programa una sessió a les instal·lacions del Parc Infantil de Trànsit, on els alumnes treballen aspectes de la conducta i conceptes del trànsit (senyalització, normativa de conducció de bicicletes i altres vehicles, etc.). La trobada es desenvolupa amb el suport de metodologia audiovisual, les explicacions dels agents monitors i la conducció de vehicles com bicicletes i karts. Durant el curs 2018-2019 s’han realitzat 46 sessions a 1r d’ESO, per a 1.275 alumnes.

Amb els alumnes de 6è e Primària, i a petició del Consell d’Infants del curs 2013-2014, amb l'objectiu de treballar temàtiques a l’entorn del Civisme i la Convivència, es realitzen xerrades sota el nom 'La Guàrdia Urbana i el Civisme'. El programa serveix per reforçar aspectes relacionats amb el civisme i la convivència a la ciutat, les actuacions de la Guàrdia Urbana al respecte, i la necessitat de la col·laboració de tots els ciutadans per a una bona convivència, també en l’àmbit de la mobilitat segura. Durant el curs 2018-2019, s’han realitzat 10 sessions amb 6è de Primària per a 255 alumnes.

També s'han realitzats diverses visites a la Comissaria Central de la Guàrdia Urbana per part de alumnes del Taller Baix Camp i de diversos col·lectius veïnals, amb un total de 140 persones participants. Per últim, la Guàrdia Urbana també ha realitzat xerrades relatives a mesures de seguretat adreçades específicament per a la gent gran, en diversos centres cívics i casals de la ciutat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics