Dijous, 18 d'Octubre de 2018

La Guàrdia Urbana posa en marxa el pla operatiu especial de Nadal

L'objectiu és reforçar la seguretat mitjançant el reforç de la policia de proximitat, augmentar la presència policial

05 de Desembre de 2017, per Redacció
  • L'operatiu es desenvoluparà pel nucli antic de Reus

    Reusdigital.cat

La Guàrdia Urbana de Reus ha posat en marxa el pla operatiu especial de Nadal, que té com a objectiu "prevenir i reduir els fets delictius, augmentar la percepció de seguretat i garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període de l’any", segons han indicat fonts municipals aquest dimarts.

 

Més efectius

El dispositiu comença aquest dimecres, 6 de desembre i finalitza el diumenge, 7 de gener. "L'objectiu és reforçar la seguretat mitjançant el reforç de la policia de proximitat, augmentar la presència policial i el patrullatge a peu, per dissuadir i prevenir la comissió dels fets delictius més habituals en aquestes dates, com petits furts, robatoris en establiments comercials i estrebades, especialment en llocs molt concorreguts", s'ha subratllat.

Per desenvolupar el dispositiu, la Guàrdia Urbana reforçarà el nombre d'efectius dels torns de matí i tarda, que patrullaran en els principals eixos comercials de la ciutat amb patrulles de proximitat distribuïdes en quatres sectors. Igualment, s’establiran punts estàtics en determinats indrets del centre, amb controls de pas de vianants i informació i assistència a la ciutadania. Aquests efectius tindran el suport d'altres patrulles, de paisà i de seguretat ciutadana.

El dispositiu també rebrà la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil, els quals faran tasques assistencials i de col·laboració amb els serveis de policia. Per desenvolupar aquesta campanya el cos municipal de seguretat comptarà amb al col·laboració dels Mossos d’Esquadra, amb els quals es coordinarà i sumarà esforços, i establirà patrulles mixtes de proximitat, especialment els caps de setmana. La policia catalana reforçarà el servei de seguretat a les zones de major afluència de persones amb patrulles destinades al dispositiu de prevenció per l'alerta terrorista. 

COMENTARIS (0)