La Junta de Portaveus de Reus vol una moratòria dels nous projectes de parcs eòlics

Aquesta situació s'hauria de mantenir fins a l'aprovació del nou Pla de l'Energia

16 de Març de 2017, per Redacció

  • Parc Eòlic a la Granadella

    Elies Bosch/ El Punt Avui

Els grups municipals ERC-MES-MDC-Avancem, PDeCAT-Ciu i CUP van presentar en la Junta de Portaveus, d'aquest dimecres, una resolució que es va aprovar i que reclama una moratòria en la construcció de nous parcs eòlics, fins que s'aprovi el nou Pla de l'Energia. D'aquesta manera, els partits a Reus es posicionen en consonància amb el Consell Comarcal del Baix Camp i aposten per un model de desenvolupament energètic "que s'allunyi de les pràctiques especulatives i que afavoreixi el desplegament de totes les energies renovables sota el marc de la generació distribuïda o d'autosuficiència connectada".

A la vegada, l'acord reclama el tancament de els centres nuclears, quan s'acabi el seu cicle de vida, i subratlla la solidaritat de la demarcació de Tarragona en el sistema energètic del país, amb uns impactes mediambientals i paisatgístics importants.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.

Comentaris

J.A.C.O.  16 de Març de 2017

No ho entenc!

No voleu nuclears i no voleu instal·lacions d'energies renovables ara. Per què? Quina és la raó, potser econòmica, de diners? Expliqueu les raons de forma clara i llavors sabrem de quin peu es calça.