Cookie control
Divendres, 18 de Setembre de 2020

La 'nova centralitat' al Carrilet ha de dotar el barri d'una 'illa d'equipaments'

Berasategui apunta a la participació ciutadana per concretar el projecte de 'transformació' de la zona

12 de Juny de 2020, per Marc Busquets
  • Una imatge de l'avinguda del Carrilet de Reus

    Google Maps

El projecte per establir una "nova centralitat" a Reus al voltant del Carrilet es manté a l'agenda del govern. L'anunci del tancament del mercat al barri, però, l'ha alterat. Amb tot, i des de la regidoria d'Urbanisme, Marina Berasategui ha subratllat recentment que l'aposta segueix sent la de tirar endavant "una transformació urbanística" amb "una illa de nous equipaments". Tot plegat, a la recerca d'una "ciutat més amable, feminista i sostenible", tal i com s'hi va referir el passat dimecres, en la trobada amb els mitjans convocada per Esquerra per fer balanç del primer any de l'actual mandat. Cal recordar que, precisament a la campanya de les municipals de 2019, el partit va proposar la construcció d'un alberg a la zona. 

Una transformació que 'cohesioni'

Sobre el Carrilet, Berasategui apunta que cal garantir la "cohesió" del barri amb la resta de la ciutat. A banda, i per la presència de l'estació de busos a la zona, la regidora assenyala que aquest sector de Reus "és la porta d'entrada per als turistes" i que, en conseqüència, "cal vertebrar un projecte" per facilitar l'arribada dels visitants al nucli antic i "implantar accions" en benefici dels veïns

Si bé encara no és un projecte que hagi "cristal·litzat", en paraules de la regidora, aquesta apunta que s'està treballant internament per plantejar la transformació urbana del barri. S'han recopilat dades, precisa, que han permès realitzar una anàlisi de la situació de la zona i s'han recollit propostes per concretar, al futur, "quins han de ser els equipaments que s'hi ubiquin, que per força hauran de ser cohesionadors". "Serà un projecte de ciutat, icònic a nivell territorial, amb una relació estreta amb l'estació autobusos", entesa aquesta com la "porta d'entrada" del turisme a la capital del Baix Camp. En aquest sentit, Berasategui revela contactes amb la Generalitat "per articular el naixement del projecte per al Carrilet amb tots els agents que hi han d'intervenir". 

La regidora fa constar també la "importància" que la ciutadania ha de tenir en la futura transformació del Carrilet. "Aquest és un projecte que volem que estigui pensat amb i des de la ciutadania", manifesta Berasategui, qui a més exposa que en clau interna el govern "està estudiant" quina és precisament la millor eina per fer que el veïnat pugui fer les aportacions pertinents. "És un projecte de govern, tractat amb els socis, i estem compromesos a fer-lo avançar", rebla. 

Les propostes en campanya d'ara fa un any

A la campanya de les municipals de fa un any, més enllà d'anunciar una reforma del mercat del Carrilet, Junts per Reus va apostar per la reforma de l’estació d’autobusos, la conversió del carrer de l’escultor Rocamora en un bulevard i la creació d'una nova zona verda. L'alcalde, Carles Pellicer, va revelar que la proposta s'havia estat treballant durant "un parell d’anys" des del govern en el mandat 2015-2019.

Des de la llista d'ERC, Berasategui va subratllar que l'objectiu era el de "renovar la zona" per fer-la "l'espai de benvinguda de Reus", tot presentant de passada el projecte de l'alberg. Mesos després, format el govern i amb el Pla d'acció municipal (PAM) 2019-2023, l'eix d'espai urbà recull un dels objectius associats al Carrilet (punt 2.5.03. 'Generar noves centralitats urbanes): "Actuar en l'àmbit urbanístic i d'equipaments a la zona del Mercat del Carrilet", s'hi indica. 

Ja al febrer d'enguany, i un cop el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, va anunciar el tancament del mercat de cara a Sant Pere de 2021, es va presentar en societat la plataforma Salvem el Carrilet. El col·lectiu va recollir 2.000 firmes i va organitzar un vermut, més endavant, per escenificar la seva oposició a la desaparició de l'equipament. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  12 de Juny de 2020

Cal descentralitzar!

Qualsevol moviment que tingui en conta l'extraradi serà molt benvingut. No es pot parlar només del centre de la ciutat, el nucli urbà mal entès, si no es vol eliminar els barris i les rodalies dels punts d'interès dels habitants de la ciutat. Rectificar és de savis, i això ho demostra. No es poden desmuntar serveis sense tenir en conta els habitants. Els diners poden sortir de diversos llocs si es vol plantejar bé. Ànims i endavant.

Reportatges