Cookie control
Dilluns, 06 de Juliol de 2020

La 'nova normalitat' a les aules sedueix una xifra molt baixa d’estudiants a Reus

Tan sols 23 dels 1.200 alumnes de La Salle Reus acabaran el curs de forma presencial

01 de Juny de 2020, per Text i fotografies: Isabel Martínez
  • La canalla ha pogut tornar a l'escola, aquest dilluns

    Isabel Martínez

  • I.M.

  • I.M.

  • I.M.

  • I.M.

Tan atípica com la suspensió de les escoles el passat 12 de març a causa de la Covid-19 ha estat, aquest 1 de juny, la tornada física a les aules dels alumnes reusencs. Una singularitat que ha afectat, en primer lloc, al nombre d’alumnes que ha retornat als centres sobretot perquè es considera que el curs finalitzarà efectivament per via telemàtica. D’aquesta forma, per exemple, un centre de tres línies com La Salle de Reus que acull estudiants de totes les etapes educatives des d’infantil a batxillerat ha comptat només amb l’assistència de 23 dels 2.200 alumnes inscrits.

Una assistència presencial que, a més, només està prevista pels alumnes d’infantil i els que acaben etapa educativa (6è de primària i 4rt d’ESO). En paraules del director del centre, Josep Maria Prats, aquest retorn físic dels alumnes s’ha plantejat per “poder acompanyar-los emocionalment” i fer “un assaig del que pot passar al setembre” malgrat que la minsa xifra d’assistents pot afectar a l’avaluació de la batejada com a “nova normalitat” a les aules.

“El percentatge de pares interessats en participar ha estat molt baix perquè suposo que les realitats són molt diverses”, ha assegurat Prats respecte al nombre de famílies que han decidit portar als seus fills a l’escola fins a final de curs. En relació a la conformació de grups, Prats ha detallat que s’han articulat dues aules amb dues tutores per als set alumnes d’infantil i en la qual els nens hauran de portar les seves joguines i el mateix nombre d’aules i tutors per als vuit alumnes de 6è de primària i els vuit de 4t d’ESO.

Els estudiants de batxillerat mantenen en la seva totalitat les classes en línia per preparar la selectivitat. Respecte al seguiment telemàtic que ha tingut el curs des del passat març, Prats ha afirmat que, malgrat la incertesa general dels primers moments, les eines desenvolupades han servit com a “laboratori de perspectiva de futur” tenint en compte que “l’ensenyament ha d’anar per aquí” i que el curs vinent hi ha probabilitats d’un nou confinament. “En un principi va ser un maldecap posar-se al dia”, ha explicat el coordinador de primària, Carles Garrido, qui també ha assenyalat la faceta personal dels docents.

“Tots tenim família i combinar-ho ha estat bastant un trasbals”, ha recordat sobre l’experiència de les setmanes passades. “L’escola és gran i podrem mantenir perfectament les distàncies de seguretat ha explicat sobre els nens que han retornat a l’escola aquest dilluns. Més enllà de fer l’acompanyament previst i compartir les vivències d’aquestes setmanes, els assistents de 6è de primària podran contactar amb els tutors d’ESO, una etapa educativa que encetaran el curs vinent. “Com serà aquest canvi, què es trobaran, les novetats que tindran,...” són algunes de les respostes que tindran els alumnes que assisteixin a les classes, una xerrada informativa que també s’oferirà als pares de forma virtual.

“Molts dels professors que fan classe a batxillerat també estan a 4t d’ESO” ha afirmat, de la seva banda, el coordinador de secundària del centre, Joan Culsan, qui ha mostrat el seu convenciment que cara els alumnes que finalitzen etapa “marxaran d’aquí ben orientats” perquè aquest procés s’està fent també virtualment i “el contacte amb ells és cada dia”.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

escola la salle reus juny 2020 fase 2 retorn aules covid-19 reusdigital
escola la salle reus juny 2020 fase 2 retorn aules covid-19 reusdigital
escola la salle reus juny 2020 fase 2 retorn aules covid-19 reusdigital
escola la salle reus juny 2020 fase 2 retorn aules covid-19 reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics