Cookie control
Dimecres, 21 d'Agost de 2019

La Palma posa al dia la sala polivalent amb una inversió de més de 120.000 euros

Els treballs s'han coordinat des del departament d'arquitectura del consistori i han anat a càrrec de l'empresa Construccions Jaen Vallés

08 de Gener de 2019, per Redacció
  • Imatge de l'equipament.

    Cedida

L’Ajuntament de Reus ha realitzat una inversió de 120.871,80 euros en el projecte d’arranjament de l’edifici de La Palma, la major part dels qual s’ha realitzat a la sala polivalent. Les obres encara no estan del tot finalitzades, però la intervenció que s’ha fet en facilita ja l’ús i, gràcies a això, ja es va poder posar a disposició de l’organització de la Cavalcada dels Reis de dissabte passat.

La inversió s’ha fet principalment a l’espai de la sala polivalent, on s’ha adaptat a la normativa de foc tot l’espai, l’accessibilitat i les millores en els acabats. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que “és un espai amb moltíssima vida cultural i amb molt d'ús, i s’ha d’anar adaptant i millorant per tal de poder garantir la seguretat i benestar tant dels usuaris, organitzadors i públic, com de les persones que viuen al voltant”.

D'una banda, s’ha recuperat l’estructura original del sostre i, de l’altra, s’han col·locat panells fonoabsorvents a les parets, que atorguen a l’espai una aparença visual i estètica nova i diferent. Tots els materials emprats són ignífugs. Els treballs s’han coordinat des del departament d’arquitectura de l’Ajuntament i han anat a càrrec de l’empresa Construccions Jaen Vallés.

La durada de les obres ha estat d'uns tres mesos, que s’han anat alternant amb la realització d’activitats culturals en moments concrets de l’any per tal de no afectar a l’ús habitual de La Palma. Actualment s'hi duen a terme els darrers repassos, amb l'objectiu que a finals de gener es puguin concloure definitivament les obres i se’n pugui fer la recepció.

Un nou servei a l’exterior

Per tal d’atendre les necessitats quan l’espai té més aforament s’ha adaptat un nou lavabo al costat dels serveis exteriors que hi havia fins ara, i també es comptarà amb un canviador de nadons. A més a més, aquests serveis han estat modificats amb accessoris d’accessibilitat a les dues cabines i s’ha adaptat un lavabo ja existent. S’han adaptat també les altures i extensions dels passamans existents a les dues escales que hi ha. El nou servei accessible es troba situat al costat del bloc dels serveis existents.

Elements decoratius a la sala polivalent

Un dels grans canvis a simple vista que es poden detectar a la sala polivalent consisteix en la retirada del revestiment al sostre de la sala, atès que quan es va iniciar el projecte es va veure que per sota el fals sostre hi havia tot el cablejat de so i llum i que això podia suposar un perill en l'àmbit de la prevenció de foc.

També s’han retirat tots els elements tèxtils tant a la sala polivament com a les sales Chaplin i Vallespinosa. La retirada de tot el cortinatge a les parets de la sala polivalent proposen un canvi molt evident en els elements decoratius de l’espai i també en la lluminositat que ofereix.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics