Dijous, 28 de Març de 2024

La proposta del nou contracte per a Benestar Social a Reus s'incrementa en més de 500.000 euros

El ple haurà de ratificar dilluns la proposta entre la regidoria i la Generalitat de Catalunya

24 d'Octubre de 2017, per Isabel Martínez
  • Imatge de la roda de premsa de la regidora Montserrat Vilella

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Reus del proper dilluns haurà de ratificar el nou contracte programa entre la regidoria de Benestar Social i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que augmenta en més de mig milió d’euros respecte el 2017 la quantitat que es destina per polítiques en l’àmbit dels serveis socials. Concretament, el nou contracte programa per a l’any 2017 representarà un pressupost de més de  2,9 milions d’euros davant dels més de 2,3 que va suposar el 2016.

Tant la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, com el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona, Francesc Tarragona, han coincidit en destacar “el canvi de model” que aquest contracte programa representa i han incidit en les millores no només econòmiques que representa per oferir uns serveis socials més eficients i eficaços. D’aquesta forma, Tarragona ha detallat que de forma immediata la inmplementació del contracte programa representarà un increment de 25 nous treballadors en l’àmbit dels serveis socials a la ciutat i que serà una eina “revisable” cara als futurs exercicis i que s’anirà adaptant a les necessitats d’atenció a les persones.

Com a principals novetats en el servei, el nou document augmentarà la plantilla dels Serveis Socials Bàsics en 10 nous treballadors, 5 d’ells professionals i els restants per realitzar tasques administratives. “Engreixarem l’equip de base més reforçarem l’equip administratiu” ha comentat la regidora Vilella que s’ha mostrat satisfeta per “l’assentament dels serveis d’atenció de primària” que aquest acord representa. Així mateix, un altre dels canvis introduits en el nou contracte programa és la municipalització del serveis d’atenció a la infància que fins ara gestionava el Consell Comarcal del Baix Camp i que ara passarà a “donar cobertura exclusivament a Reus”, segons Tarragona. A banda de la municipalització, aquest equip augmenta amb la contractació d’un professional més i serà dotat amb un 66% per la Generalitat i el 33% restant per l’ajuntament. Tot i que la implementació serà paulatina fins el 2019 a Reus, Tarragona ha posat èmfasi en els canvis que es duran a terme en el camp dels serveis d’intervenció socioeducativa (SIS) no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies. Aquest camp representarà la municipalització dels centres oberts i afectarà, inicialment, al suport que es dóna al centre de Mossèn Bara que veurà augmentat en 10.000 euros la inversió que s’hi destina. Un cop estigui implementat tot el servei es passarà d’atendre infants entre els 3 i els 18 anys com passa actualment a donar suport entre els 0 i els 18 anys i a les seve famílies en els àmbits de la prevenció i la intervenció. D’altra banda, el Punt de Voluntariat impulsat pel consistori des de fa anys podrà rebre, per primer cop, una aportació econòmica del 80% per part de la Generalitat, un fet que representarà 4.000 euros.

Una nova fitxa que s’inclourà en el nou contracte programa serà la del nou servei municipal d’orientació, acompanyament i suport a la inserció laboral. En aquesta esfera, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha valorat que la Generalitat atengui iniciatives que ja es tiren endavant com ara el punt d’atenció a la diversitat sexual posat en marxa fa uns mesos i que també treballi en el camp de donar suport a la igualtat en el treball.

“Aquests models generen més llocs de treball en l’àmbit social” ha dit Tarragona qui ha alertat del “desbordament” dels centres que han d’atendre els menors no acompanyats provinents principalment del Marroc i que ha xifrat en un centenar mensualment a tota Catalunya.

Finalment, l’augment de l’aportació econòmica de la Generalitat també s’estendrà al Servei d’ajuda a domicili (SAD) adreçat a les persones grans en situació de vulnerabilitat.      

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics