Dijous, 18 d'Octubre de 2018

La proposta del CDR per batejar el parc de Mas Mainer passarà per la comissió de denominació de vials

A petició del comitè, Esquerra i CUP defensen una moció perquè l'espai verd s'anomeni 'Parc 1 d'octubre' en una tensa sessió plenària

28 de Desembre de 2017, per Marc Busquets
  • El ple ha validat sol·licitar a la comissió que la zona verda es digui 'Parc 1 d'octubre'

    CDR Reus

L'últim ple de l'any a l'Ajuntament de Reus ha estat marcat, altre cop, per la qüestió independentista. L'última moció tractada a la sessió, en què s'ha debatut si la nova zona verda del Mas Mainer durà el nom del 'Parc de l'1 d'octubre', ha tingut diversos moments tensos. La proposta, defensada per Esquerra i la CUP a petició del CDR, s'ha hagut de reformular i haurà de passar en endavant per diversos passos. D'aquesta manera, ambdues forces han aconseguit elevar la petició per batejar l'espai a la comissió de denominació de vials, per passar després per Junta de Portaveus si és el cas i, finalment, tornar a una sessió plenària. La votació s'ha produït amb l'absència dels dos regidors del PP, que han deixat la sala, i ha comptat amb 14 suports, l'abstenció d'Ara Reus i el rebuig de PSC i C's. 

Labrador treu pit pels resultats del 21-D

Tot i que han deixat el debat, un cop aquest ha començat el popular Sebastià Domènech ha apuntat que "com no pot ser d'una altra manera", la seva força votaria en contra de la proposta per motius "de forma i de fons". "El ple no és el lloc per debatre això", ha dit, per afegir que, a més, "l'1 d'octubre divideix". Des d'Ara Reus, Daniel Rubio ha criticat la moció perquè "sembla que vulguin polititzar una via", tot i que els moments més polèmics han vingut més tard, quan ha intervingut la regidora de C's Pepa Labrador, criticada i xiulada des del públic que s'ha acostat al saló de plens. 

"Diuen a la moció que tothom recordarà l'1 d'octubre i és cert, perquè alguns ho vam viure de manera dramàtica" per la "mala actuació" dels Mossos. "Què es pensaven, que l'Estat no actuaria?", ha afegit. De passada, ha criticat que es manipulessin fotografies de les càrregues policials tot assegurant que "vostès de 'fakes' en saben molt". "Vostès saben que la independència és un miratge, saben que hem de viure junts", ha seguit. La regidora ha augmentat el to per recordar als independentistes que "aquesta moció afgeix sal a les ferides" i per treure pit pels resultats del partit taronja a Reus. "Vostès volien escombrar-nos i els hem escombrat", ha reblat. 

La CUP posa Ara Reus al costat del 155

Des del govern, la regidora Vilella s'ha defensat de les crítiques de Labrador tot apuntant que "vam haver de salvar el vot amb el cos", i en una línia similar s'ha expressat la portaveu d'Esquerra, Noemí Llauradó, que ha destacat "la dignitat d'una gran part de la ciutadania" per "honorar" el que va passar per l'1-O. La republicana ha interpel·lat directament Labrador per recordar que "al conjunt del país", els vots independentistes sumen "més" que no pas els unionistes. "Ni oblidem ni oblidarem l'1 d'octubre", ha subratllat entre els aplaudiments de part dels assistents. 

A les files cupaires, Mariona Quadrada ha carregat contra Domènech. "Fa mandra, de vegades, haver de repetir les coses perquè m'entengui", ha dit. "La fractura social la crea la pobresa energètica i no la república", ha argumentat més tard per qüestionar la divisió que, al parer del popular, ha creat la qüestió independentista. "En aquest ple, el 155 hi té representació, i Ara Reus n'és còmplice", ha disparat. 

Altres mocions

Abans, el debat ha abordat altres mocions. D'aquesta manera, el ple ha rebutjat una proposta de C's per crear estudis de disseny i construcció d'escenografia teatral a la ciutat. La formació liderada per Juan Carlos Sánchez ha obtingut el suport de PSC i PP, però s'ha trobat amb el rebuig del govern i la CUP. Precisament, els cupaires han defensat una altra proposta per tal que "les treballadores estiguin representades als espais de direcció i als consells d'administració" de les empreses municipals. En aquest cas, la moció tampoc ha prosperat perquè tan sols socialistes i populars s'hi han sumat.

El PSC, per part seva, ha aconseguit tirar endavant una moció per tal que l'Ajuntament, la Generalitat i Estat abordin el fenomen del sensellarisme "tot aplicant mesures de prevenció i atenció", en paraules de la regidora Ana Martínez. El suport ha estat unànime, a excepció del primer punt del text (que fa referència a l'Estat espanyol), que ha causat l'abstenció cupaire. 

Ja al torn de preguntes, el portaveu de C's, Juan Carlos Sánchez, ha volgut saber si el batlle Pellicer "deixarà la deriva independentista". L'alcalde ha estat contundent en la seva resposta, tot apuntant que "vostès que parlen de fractura, em volen a mi a la presó", per subratllar que "així no es fa política". "Quan vostès deixin de denunciar la gent, nosaltres deixarem de posar llaços grocs arreu", ha reblat entre l'ovació dels assistents al ple. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)

Comentaris

Pep  30 de Desembre de 2017

ens hem de baixar els pantalons

Per uns cuants que ni pinten res ens hem de baixar els paltalons, lu que han de fer despre de resultat de las eleccions es plegar i dixarnus en pau, estem farts de tanta comedia

Enric  29 de Desembre de 2017

Quin Alcalde que tenim

És penos, Lu que tendria que fer el señor alcalde es plegar, dimitir, marchar a casa, no és el alcalde de tots els reusencs

J.A.C.O.  28 de Desembre de 2017

Que eliminin un altre nom!

Si es reuneix aquesta comissió poden aprofitar per eliminar el nom de Rigoberta Menchú que ofereix dubtes sobre el seu currículum.