Dijous, 25 d'Abril de 2024

A la recerca de l'harmonia dels espais

La tècnica del feng shui desperta cada cop més interès, segons assenyala l'expert Albert Talarn, de Gantabanax

14 de Febrer de 2020, per Marc Busquets
  • La formació en feng shui comença dissabte

    Arxiu

Aquest dissabte comença a Reus una formació en feng shui i geobologia. El curs, que combina sessions presencials amb tasques i seguiment en línia, l'imparteix el personal docent de Gantabanax, amb seu al carrer de Gaudí. Un dels seus responsables, Albert Talarn, exposa a Reusdigital.cat que hi ha un interès creixent en aquesta tècnica basada "en la recerca de l'equilibri". Els continguts apresos als alumnes els adreçaran, fins i tot, a poder impulsar projectes professionals per oferir serveis de consultoria en aquest àmbit. "Començarem des de zero, amb conceptes bàsics, per assolir l'objectiu de poder fer un assessorament professional" a qui ho sol·liciti, en "cases, llocs de feina o altres espais". 

Les cases tenen 'una vibració concreta'

La part formativa dedicada al feng shui treballa diversos aspectes "tradicionals" d'aquest per "trobar l'harmonia". "D'entrada, té una gran rellevància tot allò que els nostres sentits poden abarcar", assenyala. Posteriorment, cal analitzar la distribució de cadascuna de les estances on s'ha de fer vida, i la "influència" que poden tenir en nosaltres. I és que, de vegades, "no entenem com és que la gent es neguiteja en una habitació i no pas en una altra. Els elements que hi hagi i com estiguin situats, posem per cas, hi poden tenir a veure", descriu Talarn. La clau, en essència, és l'estudi de "l'orientació de l'espai", el que deriva en el fet que "la casa tingui una vibració concreta". 

A posteriori, cal tenir en compte que una habitació pot veure's afectada "pel pas del temps". "Cal anar revisant la cambra de manera periòdica. Tot any és diferent, i és bo fer petits ajustos perquè d'aquesta manera un espai s'harmonitza amb el temps", segueix. Tota aquesta experiència, detalla Talarn, s'acompanya al curs de coneixements tèorics, càlculs, i de l'aprenentatge de la percepció. Pel que fa a la branca formativa centrada en la geobologia (amb Josep Maria Llorach), l'objectiu és que es puguin arribar a detectar les "interferències geopàtiques" tals com "corrents d'aigua, o les línies electromagnètiques del camp terrestre que poden afectar un espai", i que es puguin estudiar "les interferències de camps electromagnètics d'alta i baixa freqüència, des de corrents elèctriques fins a emissions de wifi". 

La llar, 'un refugi'

Talarn indica que en l'actualitat hi ha un "creixent interès" pel feng shui i altres tècniques. "La gent és cada cop més sensibles a aquestes qüestions perquè ha entès que un espai, sigui de treball o íntim, pot tenir afectacions a la salut. A banda, estem envoltats de camps electromagnètics, i això fa que n'hi hagi que tinguin en compte segons quins aspectes en la ubicació dels elements a casa. Es poden notar beneficis en la salut a partir de petites correccions, de detalls", assegura. Són qüestions com "on posem el llit, o ens hem de situar per treballar millor". I és que, per a Talarn, "la llar ha de ser lloc on trobem refugi, i la pau que ens alliberi de l'estrès que acumulem" al llarg del dia. "Comprar-se una casa suposa un gran esforç. No s'ha de tenir en compte només el que ens mostri la vista, o la funcionalitat. S'obvien coses com els materials, o la orientació, i això pot influir en una persona. No d'entrada, però tard o d'hora serà el cas", avisa. 

Davant d'aquest tipus de situacions i altres, Talarn aposta, d'entrada, "pel sentit comú, que no sempre usem". Es refereix a "coses molt senzilles", tant com apagar el wifi a la nit, abans d'anar a dormir. "Pot afectar la qualitat de la son, i la gent no l'apaga". Mantenir "un cert ordre" a la casa per evitar possibles alteracions, el disseny de la llum o l'aïllament acústic (en especial allà on descansi) són diferents factors que poden beneficiar la nostra qualitat de vida. "I, a partir d'aquí, es pot fer un estudi més precís per harmonitzar millor la llar", conclou. 

Les sessions presencials del curs que Gantabanax inicia ara tindran lloc un dissabte de cada mes, en horari matinal. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics