Dilluns, 24 de Setembre de 2018

La regidoria de Salut i la URV impulsen tallers adreçats als escolars reusencs

El programa 'Aprenentatge i servei', dirigit a 6.000 alumnes de la ciutat, compta amb la participació d'estudiants universitaris de fisioteràpia, nutrició i educació

11 d'Octubre de 2017, per Marc Busquets
  • 'Aprenentatge i servei' inclou una sèrie de tallers d'higiene postural adreçat a canalla de primària

    Marc Busquets

L'Ajuntament de Reus i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han renovat un any més el conveni de col·laboració que mantenen per impulsar altre cop el programa 'Aprenentatge i servei', adreçat a 6.000 escolars (de primària i secundària) dels centres educatius de la ciutat i que se centra en l'adquisició de pautes saludables i valors. D'aquesta manera, i al llarg del curs lectiu, prop d'un centenar d'estudiants universitaris dels graus de nutrició, fisioteràpia i educació social impartiran una sèrie de tallers als petits. Fonts municipals han assenyalat aquest dimecres que prop d'un centenar d'alumnes de la URV s'han sumat enguany al projecte. 

Una 'tasca preventiva'

El col·legi Marià Fortuny, que acull algunes de les accions formatives del programa, ha obert les seves portes als mitjans per mostrar com es desenvolupa un taller d'higiene postural. Una vintena aproximada de nens hi han pres part, tutel·lats per estudiants de la URV.

Recupereu un instant del taller impartit aquest dimecres al matí:

La regidora de Salut del consistori reusenc, Noemí Llauradó, ha exposat que "l'aposta que fem per 'Aprenentatge i servei' és ferma" i ha posat en valor el paper dels menuts com a "prescriptors" dels coneixements adquirits als tallers en el seu entorn més proper. "A través de la pràctica i de la reflexió tenen noves competències i habilitats", ha destacat. La regidora ha avançat que els alumnes de la URV del grau de nutrició impartiran cursos i tallers centrats en una sana i equilibrada alimentació, tot posant especial èmfasi en l'esmorzar. "La salut és una qüestió tranvrsa

Una de les responsables del programa 'Aprenentatge i servei', Carme Casajuana, ha apuntat que aquest és desenvolupa entre els alumnes de 4t del grau de fisioteràpia. "Volem que els estudiants tinguin una pràctica diferent, que estiguin en contacte amb els nens", ha detallat, tot subratllant a més "la tasca preventiva" dels universitaris. "Són transmissors de coneixements, i així els nens de primària i secundària saben des de ben petits com han de fer segons quines coses i que han de fer alguna activitat física", ha afegit. Finalment, una altra de les impulsores del projecte, Carme Garcia, ha explicat que "una quarantena aproximada d'estudiants d'educació social" imparteixen tallers als instituts de la ciutat que suposen "una pràctica directa" que permet el contacte amb els joves. Les actuacions s'engloben en una acció batejada com 'La marxa dels tòpics'. "És una exposició intinerant en què es treballen conductes de risc lligades al consum de drogues i a la sexualitat", ha dit. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)