Divendres, 19 d'Abril de 2024

La reusenca Alexandra Mestre, millor nota de la selectivitat al Baix Camp

Acredita una Matrícula d’Honor al batxillerat, un 9,5 a la selectivitat i un 13,7 sobre 14 d’accés a la universitat

01 de Juliol de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Alexandra Mestre, a la seva aula

    María Ramírez

  • Mestre amb el cap d'estudis de batxillerat de La Salle, Joan Culsan

     

Cursant el batxillerat Científic Tecnològic, Mestre es va especialitzar en les assignatures de Matemàtiques, Física, Química i Dibuix Tècnic. Ella mateixa detalla com ha afrontat les proves decisòries per accedir a la universitat: “Durant els dos anys de batxillerat ho vaig portar tot molt bé i als últims exàmens ja ens entrava tot el curs; per tant, representa que ja t’ho sabies tot. Vaig estar descansant després dels globals una setmana i durant una setmana treballar més”. Així, l’única assignatura en què va dedicar més hores va ser a Història “perquè hi havia molt temari”.

No obstant això, les assignatures que “em van anar més malament”, apunta, van ser les de Castellà i Història. En les dues va treure un 9. Quan es van conèixer totes les notes, l’Alexandra estava de vacances a Menorca però per la por a un possible mal resultat, no volia conèixer la nota final. “Únicament li vaig demanar a la meva mare que em digués com havia anat l’examen de Castellà, que és del que estava menys convençuda. Quan vaig saber que era un 9 ja em vaig quedar més tranquil·la”.

Mestre té especial predilecció per la Física i les Matemàtiques, assignatures amb les quals se sent més còmode: “No els hi he de dedicar tant d’esforç i crec que tenen més aplicació”. Per aquest motiu no és d’estranyar que l’estudiant amb millor nota del Baix Camp hagi optat per cursar Enginyeria Física a la Universitat Politècnica de Catalunya, a Barcelona. És l’únic centre de tot l’Estat que ofereix aquesta carrera i l’ha escollida perquè li permet “tocar una mica tots els àmbits de l’enginyeria i la física i després et pots acabar especialitzant amb el que vulguis”.

Ara bé, avui dia, no es planteja amb insistència què farà un cop acabi la carrera: “No tinc clar tampoc què fer després però sé que la formació em donarà un coneixement més ampli dels temes que m’interessen. No m’he plantejat què vull ser de gran i penso que no has d’escollir la carrera en funció de la sortida professional, perquè després pots acabar treballant de qualsevol cosa que no tingui a veure amb el que has estudiat”, resol.

Amb un 13,7 sobre 14 de la nota d’accés a la universitat, l’Alexandra no tindrà problemes per accedir a Enginyeria Física a la UPC, a l’espera de conèixer quina és la nota de tall per aquests estudis, que no se sabrà fins aquest divendres, 3 de juliol. Per tenir una orientació, l’any passat la nota de tall era de 12 punts, nota que l’Alexandra supera amb escreix i que li hauria de permetre accedir a una de les 40 places reservades per aquesta carrera a partir del setembre.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Reina de la Pau  02 de Juliol de 2015

Beca d'allotjament universitari

Per si a algú li convé, les Dominiques de la Presentació, ofereixen una beca d'allotjament a la seva residència universitaria femenina de Barcelona per a noies amb excel.lència acadèmica i economia precària. Vegeu les bases de la convocatòria: https://www.reinadelapau.com/beca_cat/?lang=ca