Dijous, 21 de Febrer de 2019

La Setmana Santa de Reus vol atraure més públic pel seu 'valor històric i artístic'

El pregó d'enguany anirà a càrrec del Prior de Reus, Mossèn Joan Anton Cedó

14 de Febrer de 2018, per Marc Busquets
  • Domene (a l'esquerra) i Caelles han presentat el programa d'actes de la Setmana Santa

    Marc Busquets

La Setmana Santa reusenca és un actiu més atraure visitants a la ciutat. D'aquesta manera ho ha expressat aquest dimecres de cendra la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, per subratllar que per tercer cop consecutiu, l'agència Reus Promoció i l'Agrupació d'associacions de Setmana Santa han unit esforços per donar a conèixer el que s'ha definit com "un tret diferencial de la cultura", en paraules del president d'aquest últim ens, Josep Domene. El cartell d'enguany és obra de Francesc Escoda, guanyador del concurs fotogràfic convocat temps enrere per escollir-lo. Els actes tindran lloc entre el 25 de març i el 2 d'abril.

Valor 'històric i artístic'

Caelles ha destacat "el valor històric i artístic" de la Setmana Santa de Reus i ha anunciat una sèrie d'accions que es duran a terme per potenciar-la arreu. D'aquesta manera, el programa d'actes es trobarà a les oficines de turisme del carrer de Sant Joan i de la plaça del Mercadal, tot i que també podrà descarregar-se al web. En aquesta línia, la regidora ha precisat que s'ha traduït al castellà, el francès i l'anglès per aprofitar "la gran afluència" de turistes a la Costa Durada quan se celebra la festa.

Per part seva, Domene s'ha encarregat de comentar algunes de les propostes incloses al programa d'actes d'enguany. L'edició de punts de llibre amb les imatges dels misteris, la projecció d'imatges al Gaudí Centre i una conferència per celebrar el 25è aniversari de la refundació dels Cavallers del Sant Sepulcre són algunes de les novetats previstes de cara a les properes setmanes.

Augment de visitants

A banda, el president de l'agrupació ha avançat que per commemorar els 20 anys de l'anada a peu dels Armats a Riudoms, l'esdeveniment es repetirà el proper 18 de març. El pregó de l'actual edició anirà a càrrec del Prior de Reus, Mossèn Joan Anton Cedó. A més, s'ha convocat altre cop un concurs de redacció i dibuix centrat en la Setmana Santa i que s'adreça a totes les escoles de Reus. També s'editarà la ja tradicional postal de l'esdeveniment, dedicada aquest cop a la Verge de l'Amargura.

Finalment, Domene ha exposat que es duran a terme conferències, xerrades, taules rodones i una activitat "de debat i reflexió" a partir d'una pel·lícula que anirà a càrrec de la Confraria de Sant Tomàs d'Aquino. El president de l'agrupació ha celebrat l'augment de visitants a les processons que s'han fet a Reus els darrers anys. "Hem detectat que en determinats llocs on temps enrere hi havia espais buits, ara hi ha gent", ha manifestat.

COMENTARIS (0)

Reportatges