Dimecres, 20 de Juny de 2018

La signatura biomètrica s'implanta a l'Ajuntament de Reus

La previsió és que les 50.000 sol·licituds dels serveis d'atenció ciutadana es puguin tramitar de forma digital

20 de Març de 2017, per Redacció
  • La signatura biomètrica ha arribat a l'Ajuntament de Reus

    Cedida

L’Ajuntament de Reus està implantant en tots els serveis d’atenció ciutadana la signatura biomètrica, amb l'objectiu d'agilitzar la gestió administrativa municipal i minimitzar l'ús del paper. Aquest sistema amb tauletes digitals permet que les instàncies i la documentació presentada per la ciutadania de manera presencial sigui per mitjans electrònics sense necessitat de certificats digitals ni mitjans electrònics especials.

Els documents obtinguts amb suport electrònic tenen garantida la seva autenticitat gràcies a les dades biomètriques de signatura recollides amb la mateixa validesa que una signatura manuscrita. A més, amb aquest sistema és impossible de replicar la signatura.

Amb aquesta actuació, inclosa en el Pla de modernització de l'Ajuntament i el Pla de transformació digital de l’administració, l’Ajuntament avança en l’adaptació a la Llei 39/2015 de tramitació totalment electrònica dels procediments administratius.

La implantació del projecte, actualment en fase d’execució, té un pressupost de 10.365,60 euros; i el desenvolupa el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de la regidoria de Promoció Econòmica

Inicialment, la signatura biomètrica s’ha implantat en fase de proves a l’Oficina d’Atenció Ciutadana situada a la plaça del Mercadal; i de manera progressiva s’està estenent en totes les oficines municipals d’atenció ciutadana: l’Oficina Municipal d’Escolarització, el Servei d’Atenció i Informació al Contribuent, l’Oficina d’Habitatge, i l’Oficina Tècnica Empresarial.

La previsió és que es tramitin per mitjans electrònics les més de 50.000 sol·licituds que atenen els serveis d’atenció ciutadana cada any. En una següent fase també es posaran tauletes per facilitar les inspeccions municipals amb signatura biomètrica.

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, afirma que “els beneficis de projectes d’adaptació digital com la signatura biomètrica són evidents: estalviem temps i diners a la ciutadania; guanyem en eficiència, en transparència i en confiança; i aconseguim un major grau de satisfacció de la ciutadania”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, afegeix que “la transformació digital de l’Ajuntament ens permet millorar els sistemes de gestió, i fer evolucionar l’administració cap a una organització cada vegada més eficient, més àgil i més transparent. Es tracta d’una adaptació tant tecnològica com organitzativa del propi Ajuntament, que té com a objectiu final la millora de la prestació dels serveis públics que s’ofereixen a la ciutadania”.

El projecte d’implantació de la signatura biomètrica forma part del pla de transformació digital de l’administració municipal que l’Ajuntament de Reus porta a terme per millorar els sistemes de gestió i fer evolucionar l’administració cap a una organització cada vegada més eficient, àgil i transparent.
            

COMENTARIS (0)

Reportatges