Cookie control
Diumenge, 21 de Juliol de 2019

La subvenció al menjador escolar per al curs que ve es podrà sol·licitar des del 20 de maig fins al 21 de juny

16 de Maig de 2019, per Redacció
  • El termini per demanar els ajuts comencen la setmana vinent

    Cedida

Enguany, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus "torna a prioritzar" les famílies en situacions de vulnerabilitat social a l’hora de subvencionar l’assistència als menjadors de l’alumnat d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil dels centres educatius públics i concertats de la ciutat. Els ajuts es podran sol·licitar des del 20 de maig fins al 21 de juny, tots dos dies inclosos. La sol·licitud es podrà fer demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), ubicada a la plaça del Mercadal, i també, enguany, per primer cop, per via telemàtica. Els detalls de la tramitació es poden consultar a través de l'apartat corresponent de la seu electrònica de l'Ajuntament de Reus.

La convocatòria del curs 2019-2020 preveu una dotació d’1.575.000 euros, ampliable segons les necessitats com en les convocatòries anteriors, entre l’Ajuntament i la Generalitat. Com a novetat d’enguany, segons han apuntat fonts del consistori, l’Ajuntament complementarà l’ajut que la Generalitat atorga a l’alumnat de l’Escola d’educació especial Font del Lleó.

Els requisits de les subvencions del curs 2019-2020

El llindar de renda aplicable és el següent: Primer adult (sustentadors principals): 10.096,50 euros. Segon adult (sustentadors principals): 5.048,30 euros. Altres adults diferents dels sustentadors principals: 2.524,15 euros. Per a cada nen o nena de la unitat familiar: 3.028,95 euros.

Els aspectes més destacats, s'ha assenyalat, passen per la complementació municipal, i la conciliació familiar, pel fet que es paguen 5 euros a les famílies que superen els barems establerts per la Generalitat en els casos que tots dos membres treballen en horari de menjador escolar i que compleixin els barems establerts per l’Ajuntament. A banda d’aquests casos, l’Ajuntament també complementa a les famílies en situació de conciliació familiar que reben mig ajut de la Generalitat fins a arribar als 5 euros, excepte quan reben un ajut superior entre la Generalitat i els complements de l’Ajuntament per altres criteris. Així, s'ha precisdat, "sempre es dóna l’ajut que afavoreix més a la família". També es manté el suport a les famílies monoparentals.

Pel que fa a la compactació, fonts municipals han explicat que les famílies que rebin mig ajut i ho sol·licitin, també podran compactar. Aquesta demanda s’haurà de fer constar a la sol·licitud. Sobre la responsabilitat del beneficiari, a Reus, l’ajut màxim que es pot rebre amb el complement de l’Ajuntament és de 6,10 euros en lloc dels 6,20 euros, que és la subvenció màxima establerta per la Generalitat. Amb aquesta mesura "es pretén que la família beneficiària es faci responsable del pagament de 10 cèntims simbòlics, per tal que tingui constància que aquest servei té un cost", s'ha detallat. 

Un cop s’ha concedit la subvenció, s'ha avisat que es fa un "seguiment exhaustiu" de l’ajut amb diferents mesures. Així doncs, la regidoria de Benestar Social inspeccionarà de forma aleatòria l’assistència al menjador escolar per part de l’alumnat que les seves famílies reben subvencions. Així mateix, hi ha l’obligatorietat per part de les famílies que reben subvenció de comunicar a l’escola abans de les 10 del matí del mateix dia si els infants no assistiran. En cas de no avisar, la família ha d’assumir el cost del dia del menjador. A més, la no assistència injustificada de l’alumne al servei de menjador escolar per un període de 10 dies consecutius, o de 15 dies no consecutius, compresos en un període màxim de dos mesos, provocarà la suspensió i posterior revocació de l’ajut.

Aquest curs 2018-2019 s’han rebut 3.466 sol·licituds d’ajuts al menjador escolar, de les quals se n’han concedit 2.627. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges