Divendres, 29 de Març de 2024

La venda de loteria de la Rifa de Nadal va a bon ritme

Els venedors confien igualar o superar les vendes de l’any anterior

21 de Desembre de 2016, per ACN
  • Cua d'entrada a l'administració de La Pastoreta de Reus

    Paula García

  • Cua d'entrada a l'administració de La Pastoreta de Reus

    Paula García

Moltes administracions de loteria registren aquesta setmana les cues d’última hora de clients que volen aconseguir dècims de la Rifa de Nadal. La majoria d’administracions consultats per l’ACN asseguren que les vendes han crescut moderadament aquest any, altres creuen que podrien batre un rècord de vendes mentre alguns són més moderats i creuen que igualaran les xifres de l’any passat. Entre les preferències dels clients, hi ha els dècims acabats en 5 i en 7, dels primers que s’han acabat a les administracions, i molts segueixen les supersticions de locals clàssics com el Gato Negro –amb nova ubicació- o la Bruixa d’Or de Sort. El sorteig se celebra aquest dijous a partir d les 09.00 hores.

Bones previsions a La Pastoreta, de Reus

L'esperança és l'últim que es perd i a Tarragona, una de les poques regions de l'Estat on no ha tocat mai la grossa de Nadal, les vendes pel sorteig porten un ritme creixent. Un mínim d'una trentena de persones fent cua, malgrat el mal temps dels últims dies, es manté tota hora a la plaça de la Pastoreta de Reus, on s'hi troba una de les administracions de loteria que més ven de la demarcació. L'administrador de 'La Pastoreta', Òscar Bausà, creu que enguany es podria arribar a facturacions històriques com la del 2012 i després d'uns anys de caiguda i recuperació, no descarta que es pugui assolir un nou rècord. Les vendes a través d'Internet en aquesta oficina, si bé encara poc representatives, van a l'alça i guanyen adeptes any rere any.

Segons Bausà, la Grossa de Cap d'Any no fa ombra a la Loteria de Nadal. "Tots aquests sortejos poden conviure perfectament i un no se sobreposa damunt de l'altre", opina l'administrador. Bausà apunta que, de mitjana, un client es gasta entre 100 i 120 euros -és a dir, entre 5 i 6 bitllets. "Tenim molts números esgotats, sobretot els que hem repartit en empreses i col·legis, i les terminacions més buscades són les de l'any en curs, és a dir, el 16", explica Bausà. Els bitllets acabats en 5 i en 7 també són els més sol·licitats. Francisca Alfonso, acompanyada de la seva néta, surt de l'administració amb cinc dècims a les mans. Aquesta veïna de l'Hospitalet de l'Infant es desplaça expressament a la cèntrica oficina reusenca, de la qual n'és clienta fidel des de fa molts anys.

Una altra de les administracions de loteria tarragonines més enfeinades aquests dies és la número 1 de Roda de Berà (Tarragonès), que l'any passat va repartir quinze sèries del segon premi de la grossa de Nadal, el 12.775, deixant una pluja de diners de 18,75 milions d'euros. La seva administradora, Ana Caballero, explica que el 2015 va ser l'any que menys loteria va vendre, però que, tot i així, li va somriure la sort. Enguany al poble el sorteig es viu "amb molta alegria i vitalitat" i Caballero calcula un increment de vendes d'entre un 35 i un 40%. Tot i que li han demanat, enguany no té consignat el 12.775, però els compradors han esgotat ràpidament el bitllets acabats en 5, 7 i 9. Tal com passa en moltes altres administracions, també són molt demandats els que coincideixen amb l'any 2016.

El Gato Negro canvia d’ubicació

A Barcelona, una de les administracions amb més afluència de compradors, per tradició, és el Gato Negro que enguany ha canviat la ubicació, al mateix carrer Pelai. El seu propietari, Teo Baró, és la quarta generació que s'encarrega del negoci i reconeix que, en traslladar-se al setembre, tenien ''dubtes'' per com respondria la clientela. Al final, el retorn és satisfactori perquè el nou local és més ampli, no hi ha tantes cues, i han pogut incorporar el pagament amb targeta. Per Baró, aquest fet és dels més destacables de la campanya de Nadal perquè ha acabat amb ''el neguit'' que suposava per algunes persones anar a comprar els dècims, sobretot les reserves grans, amb efectiu. A més, Baró també destaca que s'han posat altres serveis en marxa com la venda online de loteria per empreses que també ha tingut molt èxit. En general, Baró considera que es ven més loteria que l'any passat, aproximadament un 5% més.

El Gato Negro és també, sens dubte, un local ple de supersticions, i el nou local no ho ha canviat. Ara, els clients, passen el dècim per damunt del vinil que decora l'establiment o s'estiren per arribar al gat forjat que presideix l'administració. Precisament, Baró explica que una de les situacions còmiques que s'han viscut aquests dies la protagonitza una dona que, en veure que un client fregava el dècim al llom d'aquest gat, es va atabalar en veure que ella no hi arribava i va haver de demanar ajuda per fer-ho possible.

Una altra de les administracions de la capital catalana que més loteria venen aquests dies és la Valdés, a les Rambles. Gairebé durant tot el dia des de fa setmanes tenen una estona de cua per vendre els seus dècims. Ara, pocs dies abans del sorteig, ja no poden servir els números demanats, sinó que els clients s'han de quedar el que tenen disponible. La Patricia Cruz, una de les treballadores, assegura que els que acaben en 5 i 7 ja fa dies que se'ls han acabat, i el 13 també té molt èxit cada any. Les dates de naixement o casament, assenyalades, són les preferències de la clientela de Valdés, que, a més dels fixos de cada any, s'hi sumen els turistes. Cruz explica que enguany n'han venut a molts anglesos que els havien d'explicar que, en cas de ser afortunats, havien de venir a l'estat a cobrar el dècim.

Fins a dues hores de cua a Sort els caps de setmana

Aquells que han esperat al darrer moment per comprar loteria de la grossa de Nadal a La Bruixa d'Or de Sort, han pogut fer-ho tranquil·lament sense haver de fer les llargues cues que els darrers caps de setmana s'han originat a la porta de l'administració. Fins a dues hores han hagut d'esperar alguns clients per poder adquirir un dècim i fregar-lo pel nas de la bruixa, com mana la tradició.

La gent que es desplaça fins a Sort per comprar loteria representa un 13% del total de clients de l'administració. La resta, un 87%, opta per comprar els dècims per Internet. Pel que fa a les vendes, la Bruixa d'Or, ha notat un lleu repunt respecte a l'any passat i han incrementat un 4%, xifra que suposa haver venut més de 3 milions de dècims.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital cua pastoreta de Reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics