Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

L'Aeroport de Reus obté la certificació europea de seguretat i se situa al màxim nivell internacional

El certificat té en compte la competència del personal, l'adequació de recursos, la solvència tècnica i financera, els plans d'emergències o la protecció de les radioajudes a la navegació

01 de Gener de 2018, per ACN
  • Imatge d'arxiu de l'aeroport de Reus

    Cedida

Els quatre grans aeroports catalans han obtingut la màxima certificació europea de seguretat i se situen al màxim nivell internacional. El Ministeri de Foment, a través de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), ha culminat el procés de certificació dels aeroports espanyols. D'aquesta manera, tots els aeroports comercials, que superen uns valors establerts de transport de passatgers o càrrega, disposen ja del Certificat Europeu de seguretat operacional d'acord amb el Reglament Europeu núm 139/2014. Entre els aeroports certificats s'inclouen els aeroports gestionats per Aena a Catalunya: Barcelona-el Prat, Reus i Girona-Costa Brava, que ha estat el que més recentment ha rebut la certificació; i l'aeroport de Lleida-Alguaire, gestionat per Aeroports de Catalunya, empresa de la Generalitat.

Aquest certificat garanteix el compliment dels requisits exigits als gestors aeroportuaris (a Espanya, Aena principalment) en àmbits com la competència del personal, adequació de recursos i garanties de solvència tècnica i financera.

El procés requereix la cooperació entre els diferents àmbits implicats en la gestió d'un aeroport, que abasta també als plans d'emergències, la protecció de les radioajudes a la navegació o a la gestió de la seguretat operacional.

Els aeroports certificats a Espanya es corresponen amb els 35 principals aeroports de la xarxa. Els aeroports que no entren en l'àmbit d'aplicació de la normativa europea, mantenen una certificació estatal, d'acord amb el Reial Decret 862/2009, que garanteix igualment els més alts nivells de seguretat.

 

COMENTARIS (2)

Comentaris

Juan  01 de Gener de 2018

que hacen nuestros politicos

Nada de nada, solamente llevar un turismo de bajo consumo, así ni se puede mantener hoteles de calidad, lo que necesitamos son mas destinos nacionales, haber si se enteran de una vez por todas, a las lineas aéreas que están adecuadamente subvencionadas hay que obligares a mantener unos destinos nacionales, todo se lo lleva como siempre Barcelona, los demás nada de nada, esto son lo que hacen nuestros políticos, pelearse por chorradas y no abordar de lleno todos los problemas que hay

Enric  01 de Gener de 2018

Destinacions nacionals

Aveure si ara i posen de una vegada destinacions nacionals, ja seria hora