Diumenge, 22 d'Abril de 2018

L’Ajuntament activa el protocol d’actuació per fer front l’onada de calor

15 de Juny de 2017, per Redacció
  • L'onada de calor continuarà durant aquests dies

    El Punt Avui

L'Ajuntament de Reus, a través del treball conjunt de l’àrea de Benestar Social i de la regidoria de Salut, ha activat les mesures per fer front a l’onada de calor, que es preveu que s’allargui el cap de setmana. 

S'avança així uns dies els protocols d’actuació previstos en la campanya d’estiu. Les mesures que es prenen són un control periòdic de les treballadores familiars a tots els usuaris del servei d’ajuda a domicili i el lliurament de díptics i control de situacions que poden posar en risc els usuaris. 

Així mateix, es faran trucades periòdiques, dins el seu seguiment habitual, des de l’empresa que presta el servei de teleassistència als usuaris de l’Ajuntament, com també visites per control i aportació d'estris necessaris des de Creu Roja, en el marc de la seva col·laboració amb l’Ajuntament. 

Es farà una intervenció i seguiment de les persones que s’ha pogut detectar des de la xarxa de serveis socials que poden patir els efectes de la calor per problemes personals o d’habitatge. 

També es recorda la necessitat d’informar els usuaris dels consells de prevenció als Equips d’Atenció Social Bàsica i a les empreses que presten serveis a la gent gran i es treballa de manera coordinada amb les Àrees Bàsiques de Salut per unificar esforços i arribar al màxim nombre de persones. L’Ajuntament calcula que amb aquestes mesures es presta una atenció directa a unes 2.500 persones.

Consells contra la calor

Els consells i les recomanacions per evitar problemes causats per la calor s’adrecen de manera especial a la gent gran, als nadons, a les persones amb discapacitat i a les que pateixen hipertensió arterial, Parkinson, alzheimer, obesitat, malalties de fetge, cardiorespiratòries o cròniques. Per fer arribar aquests consells al conjunt de la població, s’ha reeditat un díptic informatiu.

Així, a casa, es recomana controlar la temperatura, utilitzar ventiladors, obrir finestres al vespre i prendre dutxes fresques. Al carrer, evitar el sol directe i ajudar-se d'elements com un barret o una ampolla d'aigua per refrescar-se. La campanya també incideix en la necessitat de caminar per l'ombra, beure sovint aigua i sucs de fruita, evitar les hores de calor, limitar l'activitat física, les begudes alcohòliques i els menjars molt calents.

COMENTARIS (0)