Dijous, 28 de Març de 2024

L'Ajuntament aporta prop de 20.000 euros al Programa de gestió alimentària per comprar una cambra frigorífica

L'import es destina al Taller Baix Camp, una de les entitats que integren el projecte, encarregada del triatge i la distribució dels aliments

01 de Juny de 2018, per Redacció
  • Signatura del conveni de col·laboració

    Cedida

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus ha fet efectiva aquest divendres, 1 de juny, una aportació extraordinària de 19.237,50 euros al Programa de Gestió Alimentària per a la compra d'una cambra frigorífica de congelació, que costa 17.908 euros, i d'un sistema d'enregistrament de temperatura constant, que té un cost de 1.329, 50 euros. Es preveu que la instal·lació d'aquesta cambra frigorífica, que té 20 metres quadrats de congelador, impliqui una setmana d'obres i, per tant, entri en funcionament a mitjans d'aquest mes de juny. Aquest import es destina al Taller Baix Camp, una de les entitats que integren el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, encarregada del triatge i la distribució dels aliments. Una feina que realitzen persones amb discapacitat.

La regidoria de Benestar Social impulsa aquest Programa des de l'agost de l'any 2012, aportant suport tècnic a totes les entitats i empreses que hi participen i un import superior als 60.500 euros anuals al Taller Baix Camp. Una aportació econòmica que aquest any 2018, amb aquesta suma extra, ascendeix fins als 79.737, 50 euros. L'any passat es van aportar 12.500 euros extres, destinats a la compra d'aliments rics en proteïnes amb l'objectiu d'oferir una dieta més equilibrada a les persones usuàries del programa. Ara, l'objectiu és equipar el Taller Baix Camp amb una nova zona de refrigeració per tal de millorar el procés de tractament dels aliments i poder fer front a l'augment de les donacions i al fet que sovint són imprevisibles.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració molt positiva d'aquestes millores: «Enguany amb la incorporació de PortAventura al Programa de Gestió Alimentària, el Taller Baix Camp rep més quantitat d'aliments i necessita ampliar l'espai en què fa els tracta, per tal de mantenir una qualitat òptima del menjar que reben les persones beneficiàries».

Renovació del conveni amb la Fundació Privada Banc dels Aliments

Vilella i el secretari de la Fundació Privada Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Antonio Garcia, han signat també aquest divendres, 1 de juny, el conveni anual de col·laboració, per tal de continuar treballant conjuntament a favor de les persones que més ho necessiten. Mitjançant la renovació d'aquest conveni, l'Ajuntament de Reus renova la subvenció al Banc dels Aliments, que continua sent de 5.000 euros com els anys anteriors. Aquests diners es destinaran a facilitar el suport necessari al transport d'aliments a la nostra ciutat.

Un fet clau per tal de reduir el temps de distribució d'aquests aliments en benefici dels seus destinataris En general, amb la renovació d'aquest conveni, l'Ajuntament de Reus dóna suport a la tasca de la Fundació Privada Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona de suport als problemes d'atur i pobresa, mitjançant la recaptació i redistribució d'excedents i donacions d'aliments, aportant solucions individuals i col·lectives en àmbits assistencials, laborals i formatius.

En concret, l'Ajuntament de Reus i el Banc dels Aliments col·laboren en diversos projectes com, per exemple, el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus. Un programa innovador en l'àmbit de la gestió alimentària Reus és una ciutat capdavantera en l'àmbit de la gestió alimentària amb un programa innovador que incideix de manera positiva en l'àmbit social i ambiental. La implementació d'aquest programa des de l'agost de l'any 2012 és a càrrec la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d'Inclusió (PLIS), amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, del Taller Baix Camp, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de Càritas Interparroquial de Reus.

Des que va començar a funcionar fins al 30 d'abril de 2018, s'han recuperat 1.061.009 kg d'aliments frescos que en l’actualitat beneficien unes 5.000 persones de la ciutat que disposen de pocs recursos econòmics. Aquest programa compta també amb la col·laboració de diverses entitats i institucions públiques i privades que participen en el finançament, entre les quals destaquen l'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics