Cookie control
Dimarts, 18 de Juny de 2019

L’Ajuntament contracta 10 joves en pràctiques a l'atur en el marc del programa de garantia juvenil

El contracte és per sis mesos a jornada completa, i treballaran en diverses àrees del consistori

26 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • Els joves han trobat feina pel programa de garantia juvenil

    Cedida

L’Ajuntament de Reus incorporarà pròximament 10 persones joves d’entre 16 i 30 anys que s’acullen al programa europeu de garantia juvenil, pensat per oferir oportunitats formatives i laborals a persones d’aquestes edats que no estudien ni treballen. El programa, subvencionat pel Servei d’ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons social europeu i la Iniciativa d’ocupació juvenil, disposa d’una cartera de serveis que "pretén donar resposta tant a joves amb estudis superiors com a joves que van abandonar de manera prematura el sistema educatiu", segons fonts municipals.

El regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio, ha afirmat que "des del govern de Reus aprofitem totes les alternatives possibles per generar ocupació, especialment entre els sectors de població amb més dificultats per trobar feina. Acollint-nos un any més al programa de garantia juvenil, arribem als joves de menys de 30 anys que ni estudien ni treballen i els obrim les portes al mercat laboral", ha exposat. Les 10 persones contractades es distribuiran entre els departaments de l’Ajuntament de Benestar Social; Intervenció Municipal; Ensenyament i Política Lingüística; Participació, Ciutadania i Transparència; Salut Pública; Sistema de Tecnologies de i Informació; i Arquitectura i Urbanisme.

El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques durant un període de sis mesos a jornada completa. El número de contractes que pot sol·licitar cada ajuntament va en relació a l’índex d’atur que té el municipi. A més, l’Ajuntament de Reus ha aconseguit una subvenció del SOC per prorrogar el contracte al tècnic impulsor del programa. Aquest facilita l’accés als joves de la ciutat al conjunt de les ofertes tant formatives com laborals (no només a les de l’Ajuntment de Reus). A més, també ofereix suport en la inscripció de nous joves al programa.

Més de 700 beneficiaris i 1.700 persones ateses

El programa de garantia juvenil, que es vehicula des del Casal de Joves de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència a través d'una persona amb funcions de tècnica impulsora, ha atès des del passat mes de setembre de 2014 un total de 1.728 joves amb consultes referents a aquest programa, 777 dels quals han pogut esser-ne beneficiaris. Segons el balanç que l’Ajuntament de Reus va fer del programa a principis de 2017, els altres 951 joves són persones que es troben en algun dels següents casos: o bé s’han incorporat al mercat laboral (i es donen de baixa temporal al programa), o bé s’han reincorporat al sistema educatiu, o bé s’han donat de baixa voluntària al programa, o bé han estat rebutjats per no complir alguns dels requisits.

En funcionament des de finals de l’any 2014, i amb la previsió d'estar estar operatiu fins l’any 2020, el programa de garantia juvenil és una iniciativa de la Unió Europea de lluita contra l’atur juvenil. Per poder gaudir d’aquest ventall de possibilitats, el o la jove no ha d’estar ni estudiant ni treballant en el moment de la inscripció al programa, a més de tenir DNI o NIE en vigor.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics