Dilluns, 28 de Maig de 2018

L'Ajuntament de Reus censa 775 gossos des d'inicis d'any

La sanció per no tenir els animals censats i xipats pot arribar a ser d'entre 100 i 400 euros

09 de Maig de 2017, per Redacció
  • És obligatori censar i xipar els gossos

    Reusdigital.cat

El govern municipal ha censat i xipat un total de 775 gossos des d'inicis d'any, dels quals 612 a partir del 3 de març, quan es va iniciar una campanya d'informació i sensibilització 'No et perdis. Identifica la teva mascota' envers els propietaris dels animals. Des de llavors i fins el 8 de maig, la Guàrdia Urbana ha aixecat 590 actes per incomplir la normativa de porta censat l'animal de companyia i s'han imposat un total de sis sancions.

Una vegada l'agent detecta la irregularitat, el propietari té un termini de 30 dies per fer el tràmit, amb el perill d'una sanció que oscil·la entre 100 i 400 euros cadascuna. A causa de l'afluència de ciutadans a l'oficina de l'OAC i OTE, s'ha habilitat un servei de cita prèvia, que es pot sol·licitar trucant al telèfon 010 o al 977 010 010 si es truca des d'un mòbil o des de fora de Reus. També es pot demanar al web de l'Ajuntament de Reus.

La campanya per censar i xipar la porta a terme la regidoria de Medi Ambient, amb el suport de la Guàrdia Urbana, que realitza actuació a la via pública. L'alcalde, Carles Pellicer, ha demanat a tots els propietaris de les mascotes que segueixen l'exemple dels que ja han fet el tràmit i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, s'ha congratulat perquè la campanya d'informació estigui funcionant. De fet, durant el maeix període de l'any passat es van registrar 112 gossos, és a dir, enguany s'ha augmentat la xifra en un 446%.

Obligació de xipar i censar

La campanya 'No et perdis' recorda que és obligatori xipar i censar els animals de companyia al municipi de residència, així com notificar la baixa, cessió, canvi de residència, pèrdua o sostracció. Tenir l’animal censat i xipat permet recuperar-lo es cas de pèrdua o robatori. Un animal amb xip i inscrit al cens municipal, si es perd a qualsevol lloc d’Europa, es pot localitzar mitjançant l’aplicació de la Generalitat ANICOM.

Tenir el gos censat i xipat permet, també, evitar els abandonaments i el seu patiment; reduir les despeses que generen els abandonaments i el volum de gossos als centres d’acolllida; i permet a la ciutat podrà adaptar-se al nombre d’animals que habiten al municipi.

COMENTARIS (0)

Reportatges