Diumenge, 27 de Maig de 2018

L'Ajuntament de Reus invertirà prop de 60.000 euros en el manteniment i millora de camins

Hi ha altres accions que ja es troben adjudicades i en procés d'execució

28 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Imatge dels treballs que es realitzen al camí de l'Institut Pere Mata

    Cedida

La regidoria de Medi Ambient porta a terme durant aquest mes d’agost treballs de manteniment i millora de diferents camins de ferm natural dins el terme municipal. Aquestes intervencions permetran circular amb més comoditat i seguretat per aquests vials, que guanyaran capacitat de drenatge davant les possibles avingudes o acumulacions d’aigua que puguin causar les pluges. A més, properament es faran tasques de millora a alguns camins pavimentats per millorar-ne el ferm. En aquest sentit, el consistori té prevista una inversió de 58.200 euros per aquestes obres. 

En concret, es realitzaran noves pavimentacions amb aglomerat asfàltic sobre camins ja pavimentats però que es troben en un grau de deteriorament important com és el camí de Blancafort, el primer tram del camí del Mig i un tram del camí del Roquís a l’alçada del polígon Agro-Reus. Aquestes accions s’estan tramitant actualment i està prevista la seva execució durant el mes d’octubre.

D'altra banda, les accions que es troben en procés d’execució inclouen els camins de ferm natural de les Senalletes, el de Monterols, el de l’Institut Pere Mata, el de la Barraqueta i el de les Puntes. En aquest darrer, les accions de millora d’aquest drenatge juntament amb el tub de desaiguament es van realitzar tres anys enrere i s’ha conseguit evitar que les aigües procedents tant de la riera com de la infraestructura de drenatge de la C-14 inundessin el pont d'aquesta carretera, de manera que s’ha evitat que el camí quedi inutilitzat en període de pluges. Amb aquesta mesura es procura evitar l’entollament de les aigües en el desarenador i millorar-ne la filtració cap al subsòl.

El conjunt d’aquestes intervencions es realitzaran en el marc del contracte de treballs d’arranjament ordinari de camins del terme municipal de Reus i neteja subsidiària de solars, adjudicat a l’empresa J. Morell per un import anual de 100.000 euros.

Millora de paviments malmesos

D’altra banda, tal com ha recordat el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, durant la visita que ha realitzat aquest dilluns als treballs que es realitzen a un dels camins que s'estan arranjant, "a principis de setembre és previst que s’iniciïn els treballs per a reparar el paviment malmès a diferents punts d’alguns camins del terme".

En concret es treballarà al camí de la Pedra Estela, el del Mas del Blasi, als laterals de la variant de la carretera C-14 i al camí de la Canonja a Vila-seca. Aquestes tasques de reparació aniran a càrrec de la brigada de manteniment de camins de l’empresa FCC. El pressupost és assumit dins el contracte establert entre l’Ajuntament i aquesta companyia.

COMENTARIS (0)