Cookie control
Dimarts, 14 de Juliol de 2020

L'Ajuntament de Reus ofereix recomanacions als establiments per 'obrir portes amb seguretat'

Hi ha consells específics per a cada sector, i altres de generals

07 de Maig de 2020, per Redacció
  • Cartell d'obertura

    Ajuntament de Reus

La regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Reus posa a disposició de la ciutadania un seguit de recomanacions perquè els diferents comerços puguin "obrir portes amb seguretat". Fan referència a les dependències i als equips de l'establiment, però també als treballadors, a l'organització del treball, a la recepció de gènere i material que arriba dels proveïdors, o a l'entrada de clients i finalment, a l'estratègia de negoci.

Recomanacions específiques

Les recomanacions específiques per a cadascun dels sectors es poden consultar en els següents enllaços:

- Bars i alimenació 
- Perruqueries i centres d'estètica
- Centre de pírcing i tatuatge
- Botigues i oficines i despatxos
- Botigues d'alimentació (i informació addicional sobre distribució d'aliments)

Recomenacios generals

Des del consistori també detallen algunes condicions que s'han de complir en totes les activitats:

- Cal disposar de les mesures necessàries per garantir una distància prudencial entre les persones (treballadors, clients, usuaris...) que es determina entre 1,5 i 2 metres de distància.
- Si s'utilitzen guants o mascaretes cal tenir en compte que poden ser un focus de contaminació, ja que amb l'ús es concentren secrecions respiratòries i brutícia. S'ha de tenir una cura especial en la seva manipulació i eliminació, així com canviar-los amb suficient freqüència.
- En esternudar, cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús i rentar-se les mans de seguida. I, sinó es disposa de mocadors, fer servir la tècnica del colze.
Si algú presenta símptomes (respiratoris o febre) ha de quedar-se a casa i no anar al lloc de treball, i si es comença a trobar malament a la feina, és important posar-se mascareta i tornar a casa.

Assessorament del CNL

Per part seva, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) vol col·laborar els establiments comercials i recordar-los que tenen a la seva disposició el Servei d'Assessorament Lingüístic perquè puguin redactar amb seguretat els seus nous comunicats, cartells, fullets i cartes en català i publicar-los amb qualitat.

Al costat del seu tradicional servei de correccions, amb recomanacions per afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris, el CNL des de 2018 ofereix també el servei de traduccions del castellà al català. El servei pot ser gratuït per a petites empreses de menys de 10 treballadors que col·laborin amb el CNL en la promoció de l'ús del català, com ara el Voluntariat per la Llengua. Els textos breus per revisar (fins a 4 fulls) es poden enviar a l'adreça assessoramentreus@cpnl.cat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics