Dimarts, 26 de Març de 2019

L'Ajuntament de Reus pagarà les costes del judici de Shirota

El Tribunal de cuentas desestima el recurs que el consistori va presentar el passat mes de maig

19 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Pérez, als Jutjats de Reus, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

El Tribunal de cuentas (TCU) ha desestimat el recurs d'apel·lació del consistori reusenc presentat el passat maig , arran d'una sentència que desestimava al seu torn una demanda de l'Ajuntament contra l'exbatlle Lluís Miquel Pérez i sis exregidors pel cas Shirota. La sentència de la magistrada Margarita Mariscal de Gante apunta que Pérez ni els regidors tenien responsabilitat comptable quan es van produir els fets, tot condemnant el consistori a pagar les costes judicials.

Davant d'aquesta situació, els exculpats van aprovar en el seu moment avalar Shirota amb tres milions d'euros, tot i que Innova no n'era el soci majoritari perquè tan sols tenia el 48% d'aquesta. Cinc anys enrere, l'aval es va acabar executant pels problemes financers de Shirota, fet que va provocar que el consistori (liderat llavors per un govern de CiU i PP) acabés havent de sol·licitar un crèdit per liquidar la societat. Pérez i els sis exregidors del tripartit (PSC, Esquerra i Iniciativa) podien demanar crèdits perquè la junta general els havia facultat per poder-ho fer, raó per la qual la jutgessa no creu que les actuacions dutes a terme siguin impròpies de l'hòlding. 

El passat 26 de maig es va saber que el consell d'administració de Reus serveis municipals (RSM) va aprovar la presentació del recurs d'apel·lació contra el pagament de les costes judicials. Amb tot, en el mateix punt de l'acord s'assegurava que s'acataria el fons d'aquesta. Segons el govern municipal, els informes jurídics i tècnics avalaven el seu posicionament, malgrat que l'advocat del propi consistori era partidari de presentar un recurs contra el cor de la sentència. Dies enrere, la CUP va revelar que el govern municipal havia encarregat un informe extern al bufet Roca i Junyent, qui va donar validesa al posicionament aprovat. Fonts judicials consultades en aquell moment per Reusdigital.cat van assenyar que presentar un recurs només contra les costes "és inusual". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

J.A.C.O.  19 de Desembre de 2017

Ho hem de pagar tots?

Potser que els responsables del desgavell: certs partits polítics, el bufet d'advocats, les persones que van signar, aquells que no van fer res ni van preveure, aquells que han guanyat sous inútils..., hauria de ser un problema a repartir.