Cookie control
Dissabte, 11 de Juliol de 2020

L'Ajuntament ensenya a fer videotrucades als llogaters de més de 65 anys dels habitatges protegits de la Patacada

27 de Maig de 2020, per Redacció
  • Habitatges de la Patacada

    Reus.cat

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Benestar Social i la d'Economia i Coneixement i Habitatge, ha posat en marxa durant el confinament el projecte 'Videotrucades', una adaptació del programa 'Suport al dia a dia' a la nova situació derivada del confinament decretat amb motiu de la Covid-19. Sis persones de més de 65 anys que viuen als habitatges de lloguer de l'edifici del Carme, situat a la plaça de la Patacada, estan seguint aquest projecte que va començar el mes de març i que acabarà quan acabi el confinament.

La integradora social que fa suport a les famílies llogateres de les diferents promocions municipals ha estat l'encarregada d'ajudar a aquestes persones a aprendre a fer videotrucades i altres usos d'Internet. En concret, el projecte consisteix a donar suport emocional a la gent gran a través d'una atenció personalitzada que consisteix a explicar per telèfon i WhatsApp com poder fer videotrucades per poder connectar amb familiars i amics i, també, com poder rebre informació d'interès.

Els objectius generals d'aquest nou projecte són facilitar la comunicació de la gent gran amb les seves xarxes relacionals habituals, mostrar una via on l'accés a la informació és ràpid i senzill i oferir un suport per a l'accés directe a l'entreteniment i l'oci. Els específics són: Fer més proper el contacte entre familiars, amics i altres a través de les videotrucades; afavorir el contacte social de les persones grans que es troben soles o amb necessitat de comunicació amb persones fora de la mateixa llar; facilitar enllaços directes a llocs web d'entreteniment com visites a museus o canals de YouTube amb temàtiques concretes; i facilitar eines per a facilitar l'ús del mòbil i proposar aplicacions mòbils d'entreteniment i d'oci.

Programa d’habitatges amb serveis per a la gent gran

'Suport al dia a dia' dóna suport als llogaters de les diferents promocions municipals i pel que fa a les persones de més de 65 anys residents en els 17 habitatges de l'edifici del Carme, situat a la plaça de la Patacada, compta amb el suport dels àmbits d'Habitatge i Gent Gran i Dependència de la regidoria de Benestar Social, a través del programa d’habitatges amb serveis per a la gent gran.

Els llogaters d'aquests habitatges reben una atenció personalitzada per tal de detectar si necessiten algun dels serveis que s'ofereixen des de la Regidoria de Benestar Social: teleassistència, o ajut a domicili També es beneficien, de forma gratuïta, d'una neteja en profunditat del pis dos cops a l'any, ja que per la seva edat, tot i que poden fer el manteniment diari, tenen més dificultats a l'hora de netejar els espais de difícil accés. I, a més, participen de diverses activitats municipals.

Aquests habitatges compten amb un veïnat format per homes i dones de totes les edats, en molts casos joves estudiants. Un fet que facilita la integració de les persones grans i afavoreix la relació intergeneracional.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics